NOVE MJERE! Od subote se zatvaraju kafići, restorani, teretane…

Premijer Andrej Plenković na konferenciji za medije predstavlja nove, stroge mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa. Mjere stupaju na snagu u subotu, a na snazi će biti do 21. prosinca.

– Broj dnevno zaraženih je premašio 4000. Nakon što nam se broj zaraženih prepolovio, opet je buknula epidemija. Upozoravao sam da jesen pogoduje širenju virusa i pozvao sve da budemo odgovorni jer nam dolaze teški dani. Pozivali smo na izbjegavanje privatnih i obiteljskih okupljanja i smanjivanje nepotrebnog druženja. 25. listopada postrožili smo mjere, što je usporilo rast, ali nedovoljno – rekao je u uvodu Plenković.

– Znali smo da neće doći do smanjenja brojeva ako se svi skupa ne budemo pridržavali mjera. Pozivali smo na maksimalnu odgovornost i solidarnost. Mi posljednjih tjedana nismo uspjeli i sada moramo uvesti dodatna ograničenja kako bismo suzbili širenje epidemije – naglasio je Plenković.

– Bez obzira na mjere, daljnja dinamika zaštite ovisi o svakome od nas. Možda ni ove mjere neće biti dovoljne – dodaje.

– Na devet hospitaliziranih, jedna će umrijeti. Brojni koji su preboljeli i danas imaju posljedice – kaže. Apelirao je na sve da nose maske i da se ne rukuju i izbjegavaju svaki kontakt koji nije nužan, kao i da prozračuju prostore.

– Moramo provoditi mjere, testirati, čuvati zdravstveni sustav i pripremiti se za distribuciju cjepiva – rekao je, piše Index.hr

NOVE MJERE

1 25 2 11 3 5 4 3 5 2 6 1 7 8 9 10 11 12

U crkvi na misi smije biti 25 vjernika – naglasio je premijer.

13

– Sve mjere će biti na snazi najmanje do 21. prosinca. Ako se do tada broj zaraženih spusti, dio mjera će se ukinuti. U protivnom, mjere će i dalje ostati na snazi – naglasio je premijer Plenković.

(www.icv.hr, index.hr)

Povezane vijesti

Skip to content