OPĆINA DONJA MOTIČINA Načelnik Kovačević: Želimo svakom mjestu u općini pružiti najbolje moguće životne uvjete

Donja Motičina jedna je od općina s iznimno malim postotkom oboljelih od koronavirusa, no prije svega ovo je općina marljivih ljudi na čelu s načelnikom Željkom Kovačevićem koji su uvijek tu za svoje sumještane.

Tako, unatoč ovom nezgodnom stanju, svakoga dana niču novi projekti i to iznimno vrijedni za svako naselje u općini. Održana je i redovna sjednica Općinskog vijeća s izglasavanjem izmjena i dopuna općinskog proračuna za 2020. te drugim aktualnim temama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

-Na sjednici Općinskog vijeća prezentiran je prijedlog polugodišnjeg izvještaja Proračuna i moram priznati da smo se zbog ove situacije s koronavirusom bojali kako ćemo imati veći pad u proračunu, no hvala Bogu po ostvarenju možemo biti zadovoljni ostvarenim i nadam se da će tako biti i dalje. Što se tiče rebalansa, moram prvo reći da smo od nekih projekata zbog nedostatka natječaja odustali za ovu, ali ostaviti ćemo za iduću godinu. Kroz ovaj rebalans smo povećali iznose za udruge te obnovu općinske zgrade. Tako je Nogometni klub Motičina dobio 35 tisuća kuna, HKD “Izvor” 40 tisuća za kupnju opreme za ozvuku ili razglas i DVD Donja Motičina za opremanje vatrogasnog doma dobio je 50 tisuća kuna – kaže načelnik Željko Kovačević.

U samom mjestu Donja Motičina nekoliko je vrijednih projekata koji će puno značiti u budućnosti općine.

-Svi danas jasno vide kada putuju prema Našicama kroz naše mjesto, na lijevoj strani radove. Riječ je o izgradnji kružnog toka koji je od velike važnosti za cijelu općinu jer će biti namijenjen za našu buduću gospodarsku zonu te buduću cestu za koju odmah nakon kružnog toka kreće izgradnja, a riječ je o prometnici za kamione iz kamenoloma. Naime, sada taj veliki broj kamiona ide kroz jednu od mjesnih ulica i to je veliko opterećenje za tako malu ulicu i opasnost za mještane. To ćemo riješiti ovim kružnim tokom, a vrijednost investicije je 5 milijuna kuna. Moram se svakako zahvaliti Hrvatskim cestama koji su za ovaj projekt izdvojili 1,2 milijuna kuna svojim rebalansom proračuna – kaže načelnik Kovačević.

Nužan i vrijedan projekt je i projekt kanalizacije kroz mjesto Donja Motičina.

-Riječ je o nastavku izgradnje kanalizacije, trenutno su u tijeku radovi na izgradnji dvije prepumpne stanice i njihovom spoju. Vrijednost investicije je 1,2 milijuna kuna za što smo osigurali i dodatna sredstva rebalansom proračuna te dobili jedan dio i od Hrvatskih voda. Želimo to završiti kako bi mogli dalje krenuti prema aglomeraciji. Također, ovih dana u realizaciji je i projekt vodoopskrbe prema naselju Gornja Motičina vrijednosti 3,2 milijuna kuna. U navedenim projektima općina sudjeluje sa 20 posto, što iznosi oko 650 tisuća kuna po projektu, što su za nas veliki novci, no ovi veliki infrastrukturni projekti su nužni i moraju biti odrađeni i zato sam presretan što su u provedbi. Trudimo se maksimalno, želimo svakom mjestu u općini pružiti najbolje moguće životne uvjete i to je zapravo osnovni cilj našeg rada – zaključio je Kovačević.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”613302″]