Patricia Bajsar nova fizioterapeutkinja NK Virovitice: Najčešće intervencije su istegnuća mišića i ligamenata, ali bilo je i lomova

Nogometni klub Virovitica od početka nove sezone u 3.HNL Sjever bogatiji je za još jednog člana. Ovoga puta pojačanje nije stiglo u vidu igračkog kadra, već u medicinsku službu virovitičkog kluba. Riječ je o Patriciji Bajsar, novoj, licenciranoj fizioterapeutkinji virovitičkih nogometaša koja se po završetku srednje škole zaputila u Vukovar, u kojem je završila studij, a nakon dobivene diplome odlučila se upravo za ovaj korak.

patricija bajsar 3

-Iako mi odlazak u Vukovar i studiranje fizioterapije nije bio prvi odabir fakulteta, moram priznati da sam se kroz početak samog studija vrlo brzo pronašla u svemu te sam na kraju izuzetno zadovoljna. Fizioterapija mi pruža jako puno mogućnosti za pomoć ljudima što me ispunjava, kako općenito u životu tako i kroz sport- izjavila je.

Patricia, inače i sama sportašica koja se dugi niz godina bavila rukometom, smatra da je upravo to razlog njezinog dobrog snalaženja u novom poslu. Jasno je što zapravo predstavlja uloga fizioterapeuta, a na kratko smo se u razgovoru s njom dotaknuli i neizbježnih ozljeda.

patricija bajsar 2

-Kao i u svakom sportu susrećem se sa lakšim, ali i težim ozljedama. Najčešće interveniram kada je riječ o istegnućima mišića i ligamenata, bolnih prepona, budući da su te ozljede učestalije, ali bilo je tu i različitih lomova. Zapravo, najviše pažnje posvećujemo prevencijama na kojima radim redovno, putem masaža, bandažama i imobilizacijama.- dodala je.

Kako nam je i sama priznala, stav dečki iz kluba je različit, ovisno o dobi i karakteru pojedinaca, no, s obzirom da je nova u klubu, vidljivo je kako i međusobno povjerenje između njih, kako vrijeme prolazi, ide uzlaznom putanjom.

-Ovo mi je prvo radno iskustvo što se tiče sportskih klubova. Možda bi mi bilo lakše da sam fizioterapeut u ženskom sportu, ali to ne mogu znati, za sada ne vidim nikakve nedostatke niti ovdje. Definitivno je prednost stjecanje novih iskustava i novih prijateljstva. Što se tiče nekih daljnjih planova, prvenstveno bih završila dodatne tečajeve u svojoj struci čime bih proširila svoja znanja i vještine. Što se tiče same suradnje sa Nk Viroviticom, zainteresirana sam za daljnju suradnju s njima, pa ćemo vidjeti što će biti – rekla nam je Patricia.

MG 5562

Što se tiče rukometa, barem kao aktivne igračice, to poglavlje u njezinom životu, kako kaže, je završeno.

-Rukomet je dio mog života kojega ću se uvijek rado sjećati. Bilo je tu brojnih uspona i padova, boljih i lošijih utakmica, ali taj period je završen, barem što se tiče mog statusa kao aktivne igračice. Što se tiče nekih poslovnih suradnja sa klubovima, to tek ostaje za vidjeti, za sada planova o tome nemam, tek ćemo vidjeti što će biti- zaključila je Patricia.

patricia bajsar

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content