Podmetnut i posljednji požar u Duzluku: Od prošle godine do danas gorjelo 12 puta

Prigradsko naselje Orahovice Duzluk, već godinu i pol dana proživljava nevjerojatne scene, niže se požar za požarom, a sve je počelo još u svibnju prošle godine. Od tada do danas u tom malom mjestu s nešto preko 150 stanovnika, bilo je ukupno 12 požara i prema očevidima policije svaki je bio podmetnut. Jedanaest požara je bilo u samom mjestu, a ovaj posljednji iznad orahovačkog kupališta Jezero. Načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot potvrdio je kako je nakon očevida jasno da je i taj posljednji požar podmetnut.

– S očevidom smo krenuli odmah nakon završetka intervencije naših vatrogasaca. No, obzirom kako se vrlo brzo smračilo, bili smo onemogućeni nastaviti pa smo istraživanje nastavili odmah drugi dan u jutarnjim satima. Naši požarci i stručnjaci vrlo brzo su prema tragovima i uvjetima zaključili kako u okruženju gdje su izgorjela dva bungalova, nema tehničkih elemenata za požar, dakle okolo nigdje nema struje ili bilo kojih drugih elemenata koji bi uzrokovali požar pa sa sigurnošću možemo reći da je uzrok požara otvoreni plamen, odnosno definitivno je podmetnut. Istraga je u tijeku – rekao je Bot.

Policiji istragu otežava i činjenica kako tragovi većinom nestaju nakon gašenja požara jer voda sve opere. Bilo kako bilo, Duzlučani su i dalje u strahu, jer osam mjeseci je bio mir, požara nije bilo i sada se opet ponovilo.

– Mi doista dajemo sve od sebe da pronađemo krivca, imamo indicija. Danonoćno radimo na ovome i želimo osigurati miran život mještanima našeg prigradskog naselja i siguran sam da ćemo ovome što prije stati na kraj – zaključio je Bot.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content