Policija prošlog tjedna pojačano kontrolirala alkohol: Najviše napuhao biciklist (32) u Pitomači

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih jedna sa poginulom osobom. U četiri prometne nesreće četiri osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede, a četiri su bile samo s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći počinitelj je napustio mjesto događaja.

Ukupno je utvrđeno 239 prekršaja, od kojih 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 94 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,28 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 32 godine koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u ponedjeljak, 2. studenog u 21,40 sati u mjestu Pitomača.

Najveća brzina kretanja vozila od 111 km/h izmjerena je u subotu, 7. studenog u mjestu Čačinci, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je 1 osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola a prije stjecanja prava na upravljanje.

Pojačane mjere i akcije

U petak, 06. studenog od 10,00 do 18,00 sati, na području PP Orahovica, provedena je  akcija usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te brzine kretanja vozila, tijekom koje je kontrolirano 39 vozila i vozača kojom prilikom je utvrđeno ukupno 28 prekršaja od toga 1 alkohol i 19 prekoračenja brzine kretanja vozila.

Također, u noći subota/nedjelja, 07./08. studenog od 20 do 04 sati na području cijele policijske uprave je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U provedbi akcije kontrolirano je 117 vozača i vozila te je utvrđeno 30 prekršaja od čega 11 alkohola.

(PU virovitičko-podravska)

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content