Postavljen videonadzor na trgu između Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma

Kao što je i najavljeno na sjednici Gradskog vijeća u rujnu ove godine, na novom trgu između Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma Virovitica postavljen je videonadzor koji je od petka, 20. studenoga u funkciji.

Videonadzorom je obuhvaćen cijeli trg, kao i krovište sportske dvorane, a postavljen je kako bi se u budućnosti prevenirali potencijalni vandalizmi.

Naime, unatoč upozorenjima, učestali su bili slučajevi penjanja po krovu nove školske sportske dvorane, uslijed čega je napravljena i materijalna šteta (savinut lim, uništene i gromobranske instalacije, rupe na limu učinjene oštrim predmetom). Još veći problem je što mladi u penjanju po krovu zgrade ne vide opasnost jer je sa strane Masarykove ona usječena i ne djeluje visoko. No, s druge je strane visoka, a krov sklizak i vrlo lako može doći do nesreće.

IMG e06c113cb1db43095e9a764a62e3dbf7 V
Foto: virovitica.hr

Postavljenim videonadzorom dobit će se kvalitetna informacija o događajima u krugu objekta vezanima uz sigurnost, a uništavanje školske ili gradske imovine ubuduće će se kažnjavati.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content