Proboj koronavirusa u ustanovu za starije i nemoćne na području VPŽ: Od 60 testiranih, 51 pozitivna osoba

Čak 51 novozaražena osoba epilog je proboja koronavirusa u ustanovu za starije i nemoćne osobe s područja Virovitičko-podravske županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Riječ je o 40 štićenika i 11 djelatnika te ustanove, koja je putem svojih komunikacijskih kanala, obavijestila obitelji svojih štićenika o navedenom. Nakon što je jedna osoba pokazala simptome koronavirusa, njenim testiranjem utvrdilo se kako je pozitivna, a nakon toga, svi su štićenici i djelatnici ustanove testirani. Osim dvije osobe, svi ostali bili su asimptomatski.

Za jednu osobu se još čekaju rezultati, a petero štićenika i troje djelatnika, negativni su na virus SARS-CoV-2. Zdravi štićenici će biti premješteni u jednu od ustanova za brigu o starijim i nemoćnima s područja VPŽ, a za inficirane koronavirusom je osigurana briga i skrb, a u slučaju pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, osigurani su smještajni kapaciteti u Općoj bolnici Virovitica.

Ovo je do sada prvi takav proboj u neku od ustanova za starije i nemoćne. Do sada su takvi slučajevi bili pojedinačni, a testiranjem svih ostalih štićenika i djelatnika tih ustanova ili domova, nije bilo velikog broja novo pozitivnih. Današnji rezultati o broju novozaraženih s područja VPŽ se očekuju. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content