Projekt ‘’Zaželi – program zapošljavanja žena za pomoć slijepim i slabovidnim osobama” uspješno se privodi kraju

Projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena za pomoć slijepim i slabovidnim osobama’’ čiji je nositelj Organizacija slijepih Virovitičko – podravske županije uz partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Virovitica te Centrom za socijalnu skrb Virovitica, polako se privodi kraju. Odrađene su sve aktivnosti koje su bile planirane, novih događanja neće biti, a sukladno epidemiološkoj situaciji niti završna konferencija neće biti održana.

Kao cilj ovog projekta istaknuto je zapošljavanje i osposobljavanje osam žena, pripadnica ciljane skupine, u svrhu unapređenja njihovog radnog potencijala kroz pružanje podrške i potpore, a samim time i povećanje kvalitete života osobama u nepovoljnom položaju, točnije slijepim i slabovidnim osobama.

zazeli slijepi 3 Custom

– U projekt je bilo uključeno osam ženskih osoba iz ciljane skupine projekta od kojih je sedam završilo osposobljavanje za gerentodomaćicu, dok je jednoj osobi u sklopu projekta financirano polaganje vozačke dozvole. Kroz 30 mjeseci koliko je trajao projekt podijeljeno je 960 paketa kućnih potrepština krajnjim korisnicima, pružena je pomoć za otprilike 40 krajnjih korisnika, a osigurana je i oprema za zapošljavanje žena te je kupljeno osam bicikala- istaknula je predsjednica Organizacije slijepih Virovitičko – podravske županije Valentina Markovinović.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.799,78 kuna te je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije. Službeni završetak projekta predviđen je za ponedjeljak, 30. studenog.

 

zazeli slijepi 2 Custom

zazeli slijepi 1 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content