Prvi minusi: Počeo novi radni tjedan, pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

Nakon nedjeljnog, u većini Hrvatske najhladnijeg jutra još od početka travnja – tijekom kojega se temperatura zraka na 5 cm iznad tla u mnogim mjestima spustila čak na oko -10 °C – u novome će tjednu jutra biti uglavnom manje hladna, iako i dalje uz prevladavajuće jutarnje “minuse”, u unutrašnjosti i sve češću maglu i niske oblake, posebice od srijede.

Pritom će dnevna temperatura zraka biti većinom viša od nedjeljne, a na kopnu će do utorka uglavnom rasti, zatim opet padati. A u drugom dijelu tjedna raste vjerojatnost i za padanje kiše.

U ponedjeljak ujutro u istočnoj Hrvatskoj mjestimice magla, koja se može i duže zadržati ili izdignuti u niski oblačni sloj. Zatim djelomice sunčano uz postupni porast naoblake, a krajem dana ponegdje je moguća i slaba kiša. Najniža temperatura od -3 do -1 °C, a najviša do 5 °C.

U utorak u unutrašnjosti razvedravanje te manje hladno. Od srijede opet raste vjerojatnost dugotrajne, pa i cjelodnevne magle i niskih oblaka, pogotovo u nizinama. Pritom je mjestimice moguća i rosulja. O magli će ovisiti i temperatura zraka, no svakako će biti niža nego u utorak, pogotovo dnevna. Vjetar slab, u gorju u utorak umjeren sjeveroistočni.

Bez naslova 3
DHMZ

(hrt.hr)

Povezane vijesti

Skip to content