Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić: Na maksimalnim smo kapacitetima, slijede prilično tmurni dani

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić, na današnjoj (srijeda) press konferenciji komentirao je velik broj umrlih u Osječko-baranjskoj županiji.

-U KBC-u Osijek preminulo je 11 osoba, deset s područja Osječko-baranjske županije i jedna osoba s područja Brodsko-posavske županije. Što se tiče godišta i komorbiditeta, među njima ima i mlađih i starijih osoba, naravno s opsežnim komorbiditetima, od malignih i srčanih do ostalih kroničnih bolesti – rekao je Zubčić.

Dodao je kako je osječki KBC odavno spreman, ali je sada na maksimalnim kapacitetima sa nešto više od 300 kreveta od kojih je 220 osigurano za liječenje Covida, te 100-tinjak za izolaciju pacijenata sa sumnjom na zarazu.

-Već smo sada dosta popunjeni – Infektologija 1 ima od pet do deset posto mjesta dok je Infektologija 2, smještena u takozvane barake bivše Psihijatrije, popunjena. Vidjet ćemo koliko će biti otpusta pacijenata. Internistički je COVID odjel također popunjen. Imamo još nekih rezervnih kapaciteta, ali ako popunimo sve te kapacitete i popunimo li Opću županijsku bolnicu Našice, posljednja nam je linija dvorana Gradski vrt koju pripremamo kao krajnji scenarij – rekao je doc. dr. Zubčić, najavljujući kako će do njega uskoro i doći nastavi li se trend ovakvih brojki.

-Računica je jednostavna. Od tih dvije stotine novooboljelih dnevno, od sedam do osam posto će završiti na bolničkom liječenju, a oko jedan do jedan i pol posto završit će na respiratoru za sedam do deset dana. Ukoliko se ljudi ne budu pridržavali uputa i ne budu li držali distancu te broj novopozitivnih nastavi s rastom, slijede nam prilično tmurni dani – upozorio je ravnatelj, dr. Željko Zubčić.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content