Sedmero ugostiteljskih objekata s područja VPŽ zasluženo dobilo standard Okusi hrvatske tradicije

U Restoranu Zlatni klas u Otrovancu održana je svečana dodjela standarda Okusi hrvatske tradicije – Okusi tradicije Podravine i Slavonije koju je primilo sedam ugostiteljskih objekata s područja Virovitičko-podravske županije. To su restorani Zlatni klas iz Otrovanca, Dravska iža i Ribička klet Rengel iz Križnice, Restoran Park iz Suhopolja, Restoran Višnjica iz Višnjice, Restoran Ivona iz Slatine i Planinarski dom Jankovac.

– Riječ je o projektu koji se bavi unapređenjem ponude tradicijskih lokalnih jela u dnevnoj ponudi ugostiteljskih objekata, umrežavanjem nosioca standarda Okusi tradicije radi zajedničkih poslovnih, edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti te sustavnim razvojem novih turističkih proizvoda u području gastronomije i kulture blagovanja u cjelini – rekao je voditelj projekta Borislav Šimenc.

Glavni cilj je označavanje ugostiteljskih objekata i izgradnja njihovog identiteta kao mjesta koja garantiraju i pružaju istinski doživljaj blagovanja lokalnih jela i pića. Standardom Okusi tradicije obuhvaćena su trenutno 133 objekata i 11 županijskih turističkih zajednica.

– Cilj je vratiti tradiciju u naše restorane te je ovim projektom obaveza restorana koji su uključeni da imaju barem tri tradicijska jela na svom meniju koja se mogu kušati u svako doba godine. Također restorani mogu tu kombinirati i sezonske menije pa uključivati neke stvari koje možda nemaju tijekom godine, ali su karakteristične kao sarma za zimu, a za ljeto filana paprika. Uvođenje naših restorana u ovaj projekt je u potpunosti financirala Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a svim restoranima će donijeti zajedničku promociju na nacionalnoj razini – rekla je direktorica županijske Turističke zajednice Martina Jakelić te najavila zajedničku kampanju Okusi hrvatske tradicije u sklopu koje će se održati dani otvorenih vrata restorana.

Događaju je nazočio i čestitao ugostiteljima zamjenik župana virovitičko-podravskog Darko Žužak.

– Svjedoci smo da se ovih godina popriličan iznos sredstava ulaže u razvoj turizma. Započeli smo s Kurijom Janković, gotov je dvorac u Suhopolju, u Virovitici, planira se obnova dvorca u Cabuni. Imamo i Dravsku priču u Noskovačkoj Dubravi. Sve su to pojedinačni elementi koji stvaraju mozaik kojim želimo da naša županija postane prepoznatljiva kada je riječ o turističkoj ponudi. Nadogradnja na to je gastronomija i hvala vam što ste se uključili i što ćete osigurati da turisti mogu uživati u kvalitetnoj, tradicionalnoj hrani i piću – rekao je Žužak.

(www.icv.hr, ml, ib; foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content