Situacija se ne smiruje: U posljednja 24 sata područje VPŽ ima 40 novih slučajeva

U posljednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, naša županija bilježi 40 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Njih 26 je muškog, a 14 ženskog spola. Najviše ih je srednje životne dobi (24), starijih je sedmero. Djece je troje, a šestero osoba mlađe je životne dobi.

Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja gradova i općina: Virovitica (12), Slatina (11), Mikleuš (6), Orahovica (3), Gradina (3), Pitomača (2), Nova Bukovica (2), Suhopolje (1). U Općoj bolnici Virovitica, trenutno je 35 COVID-19 pacijenata. U odnosu na utorak, petero ih je pušteno kućama, dvoje je novohospitaliziranih. U KBC-u Osijek je dvoje pacijenata s područja VPŽ koji se nalaze na respiratoru, dok ih je dvoje iz Osijeka prebačeno u bolnicu Našice.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije preminula je 21 osoba. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ i nadalje apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content