Sjednica Turističkog vijeća i Skupštine TZ VPŽ: Osim odluke o udruživanju s drugim turističkim zajednicama, usvojen i novi Statut!

U Centru za posjetitelje – Dvorac Janković u Suhopolju, danas (petak) je održana zajednička 6. sjednica Turističkog vijeća i 5. sjednica Skupštine Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Na početku sjednice sve prisutne pozdravio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović i tom se prigodom zahvalio svim članovima koji su uvijek bili spremni na suradnju i redovno se odazivali sjednicama. Riječ je nakon toga prepustio direktorici Turističke zajednice VPŽ Martini Jakelić, koja je podnijela izvješće o provedenim, ali i tekućim aktivnostima.

Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno, a poseban naglasak stavljen je na donošenje Odluke o usvajanju Statuta TZ VPŽ te donošenje Odluke o suglasnosti za projektna udruživanja s drugim turističkim zajednicama.

tzvpz vijece 1

-Ova današnja sjednica bila je iznimno važna za sve nas, jer je sukladno novom zakonu koji je stupio na snagu početkom ove godine, usvojen novi Statut Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije – rekla je direktorica Martina Jakelić te naglasila kako su statuti svih turističkih zajednica na razini RH vrlo slični, jer tu nema puno mjesta za odstupanja.

Vrlo je bitna i Odluka o suglasnosti za projektna udruživanja s drugim turističkim zajednicama.

-Temeljem te odluke, Turistička zajednica županije udružit će se s ostalim turističkim zajednicama iz svih županija s područja Slavonije, ali i na lokalnoj razini sa svim turističkim zajednicama s područja naše županije, kako bi zajednički proveli neke projekte i participirali u fondu posebne namjene, koji će na kraju ove godine biti na raspolaganju sa sredstvima koja svi zajedno možemo iskoristiti i usmjeriti u razvoj turizma – zaključila je Jakelić.

tzvpz vijece 4

Koliko je bitno povezivanje turističkih zajednica potvrdio je i župan Igor Andrović.

-Turističke zajednice općina i gradova, ali i Turistička zajednica naše županije ne mogu nastupati pojedinačno, a ovo udruživanje je jedan dobar način i pokazatelj da se zajedničkim snagama može puno više doprinijeti razvoju turizma na području cijele županije. Ova godina bila je, gledajući infrastrukturno, godina u kojoj je bilo puno turističkih projekata, a isto očekujemo i u 2021. godini. Kada završimo sve planirano, sve projekte, bit će to jedna lijepa i zaokružena turistička priča na području županije – dodao je župan Andrović.

tzvpz vijece 3

Bila je ovo posljednja sjednica u ovom sazivu, jer će u prosincu biti održana izborna skupština, pa će tako Turističkoj zajednici VPŽ pristupiti i neki novi članovi, koji će nastaviti raditi na razvoju turizma Virovitičko-podravske županije.

Nakon sjednice, novouređeni Centar za posjetitelje – Dvorac Janković u Suhopolju, nazočnima je predstavila Helena Hegediš iz Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, ts, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content