Specijalizirano za potrebe hitne medicinske pomoći: U Voćin stiglo novo vozilo s pogonom na sva četiri kotača

U dvije godine, Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, dobio je 12 novih vozila. Naime, prije dvije godine, nabavljeno je sedam, a ove pet novih vozila. Četiri su od ljeta već u pogonu, a ključeve petog je, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Igora Androvića i načelnika općine Voćin, Predraga Filića, predala doktoru Mariju Jakoviću iz Voćina.

Naime, to peto vozilo je specijalizirano za potrebe hitne medicinske pomoći, s pogonom na sva četiri kotača posebno prilagođenom zahtjevima specifičnog geografskog područja Voćina i dijelova Papuka. Ovo vozilo, nabavljeno je sredstvima Virovitičko-podravske županije i Općine Voćin, a vrijednost mu je 481.250 kuna. Vrijednost ovogodišnjih četiri (dva za sanitetski prijevoz i dva za hitnu) iznosila je 1.390.000 kuna, a sredstva su izdvojena iz Proračuna Virovitičko-podravske županije.

– S obzirom na važnost ispravnosti i kvalitete vozila, kako u djelatnosti hitne medicine, tako i u djelatnosti sanitetskog prijevoza, nama su nova vozila iznimno važna, jer godišnje, napravimo više od milijun kilometara spašavajući živote naših građana. Osim toga, djelatnici Zavoda tijekom prošle godine odradili su 20.134 sveukupno ambulantne i terenske hitne intervencije, te 18.832 sanitetska prijevoza – naglasila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ, Lahorka Weiss.

IMG 3876

Načelnik općine Voćin, Predrag Filić, posebno je apostrofirao važnost vozila s pogonom na sva četiri kotača.

– Općina Voćin ima 24 naselja na svom području. Velik dio njih je u brdskom dijelu i u zimskim vremenima, ponekad se teško na vrijeme probiti do svih njih. Zahvaljujemo se županu Androviću na podršci i razumijevanju kako bi nabavili baš ovakvo vozilo, kao i podršci saborskog zastupnika Josipa Đakića. Nama će ono značiti puno, posebno u zimskim uvjetima. Ovo je vozilo koje će spašavati živote stanovnika cijele općine Voćin – naglasio je Predrag Filić.

IMG 3807

Inače, 2018. godine, “hitnjaci” iz Virovitičko-podravske županije, proglašeni su najbržom “hitnom Hrvatske”, jer su hitro dolazili unesrećenima i potrebitima… S novim vozilima oni će biti još brži, njihova će usluga biti još bolja i kvalitetnija. Nastavak je to ulaganja u zdravstvo, bolje uvjete rada za zdravstvene djelatnike, ali bolje uvjete za stanovnike Virovitičko-podravske županije kako bi briga i skrb bila što brža, dostupnija i kvalitetnije.

– Ovo je samo jedan u nizu kontinuiranih projekata Virovitičko-podravske županije za kvalitetu i pravovremenost medicinske skrbi na području naše županije. Ne moramo posebno isticati koliko je važna brza i kvalitetna pomoć onima kojima je u tom trenutku najpotrebnija, a tu se ne radi samo o vozilima, ili sufinanciranju kamata na kredite liječnicima, nego i o drugoj medicinskoj opremi koju Virovitičko-podravska županija osigurava i Zavodu za hitnu medicinu i kompletnoj Općoj bolnici Virovitica, Domu zdravlja VPŽ, Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ, a sve s ciljem što bolje brige, skrbi i zdravstvene zaštite za pacijente s područja naše županije – napomenuo je župan Andrović, koji je tom prigodom još jednom zahvalio svim medicinskim djelatnicima na velikoj hrabrosti, odricanju i angažiranosti tijekom epidemije koronavirusa.

IMG 3856

Saborski zastupnik Josip Đakić, naglasio je kako je odlično vidjeti da se zajedničkim snagama dolazi do istog cilja.

– Pohvalno je vidjeti zajedničku inicijativu i Virovitičko-podravske županije i Zavoda za hitnu medicinu i Općine Voćin, kako bi se poboljšao standard i nadstandard, a sve s ciljem kako bi žitelji s ovog područja imali kvalitetnu njegu i skrb. Sve ovo što stvaramo, stvaramo kako bi zdravstvena skrb i briga za stanovnike naše županije bila stručna, kvalitetna, brza i sigurna – zaključio je Đakić.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”613127″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content