Stiže blagdanska čarolija: Najljepše doba godine u znaku „Virovitice u srcu“

Približava nam se najljepše doba godine…,malo drugačije no što smo navikli. Iako epidemiološka situacija nije povoljna, osmišljeni su programi kojima ćemo stvoriti blagdanski ugođaj u našem gradu, objavila je Turistička zajednica grada Virovitice na svojoj službenoj stranici.

Virovitica će i ove godine biti prekrasno ukrašena mnoštvom lampica i božićnim ukrasima od prirodnih materijala. Uz adventske vijence, božićne jelke, Selo vilenjaka, Groficu Advent, Kamin toplih želja, Mrazograd, Božić naših baka, Mjesto za poljubac, Snješkograd, Baku i Djeda Božićnjaka, postavljen je i Čarobni prolaz na šetnici ispred Gimnazije, kao i mnoštvo drugih sadržaja. Osim brojnih lampica i ukrasa, uz najveći adventski vijenac na fontani, za sve prolaznike i šetače adventski ugođaj će stvarati i božićne pjesme u večernjim satima.

Grad Virovitica je i ove godine osigurao poklone za sve mališane povodom sv. Nikole. Zbog epidemiološke situacije, pokloni će u gradu biti podjeljeni u školama i vrtiću, a u prigradskim naseljima u organizaciji predsjednika vijeća mjesnih odbora. Više informacija o samoj podjeli bit će objavljeno na stranicama Grada Virovitice u nadolazećim danima.

Također, Grad Virovitica omogućuje virovitičkim ugostiteljima da temeljem zahtjeva besplatno prošire terase kako bi mogli upotpuniti ovo blagdansko vrijeme adventskom ponudom hrane i pića, sukladno Odluci Grada o korištenju terasa.

aaaaa 1 Fotor

– Kako zbog pogoršanja epidemiološke situacije brojne naše udruge neće imati priliku nastupati za advent i pokazati sve ono na čemu su ove godine radili, osmišljena je i digitalna kampanja koja počinje prve adventske nedjelje, 29. studenoga, pod nazivom Adventski kalendar “Virovitica u srcu”. Svakodnevno ćemo, otvaranjem prozorčića na adventskom kalendaru, predstaviti po jednu od brojnih virovitičkih udruga, skupina i ustanova. U skladu s epidemiološkom situacijom, bit će tu videa pjesme, plesa i sportskih akrobacija snimljenih vani, u dvorani, pa i kod kuće. Turistička zajednica grada Virovitice ovim putem zahvaljuje svoj djeci, njihovim roditeljima i svim našim udrugama i ustanovama koje i u ovim otežanim uvjetima marljivo treniraju, vježbaju i stvaraju. Grad Virovitica je bio i ostao mali grad velikog srca te vas sve pozivamo da pratite službene stranice TZ grada Virovitice i da, iako razdvojeni, zajedno odbrojavamo do Božića.

Osim online kanala, svaki dan moći ćete na videozidu Dvorca Pejačević uživati u programu Glazbenog adventa. Tijekom dana prikazivat će se ljepote Virovitice kroz nove promotivne filmove Turističke zajednice, a svake večeri od 19 sati prikazat će po jedan od brojnih koncerata virovitičke Glazbene škole.

Za sve koji nisu uspjeli prisustvovati proteklih godina na samim događanjima, bit će prikazani koncertni nastupi naših profesora u Traunreutu, koncert Vlatka Stefanovskog u Centru kulture, humanitarni koncert povodom Dana škole uz gosta Massima, koncerti Glazbene igraonice, ali i brojni drugi božićni i novogodišnji koncerti. Uz prekrasnu kulisu Dvorca Pejačević, na lokaciji najboljeg muzeja, uživajte u nastupima talentiranih učenika najbolje glazbene škole u Hrvatskoj – Glazbene škole Jana Vlašimskog.

U nedjelju, 20. prosinca, upalit ćemo i četvrtu, posljednju adventsku svijeću. Zadnje adventske nedjelje pridružite nam se putem online kanala na live stream koncertu naše grupe Vatra. Iz svoje “jazbine” u Virovitici dečki iz banda pozivaju na virtualno druženje uz komunikaciju s pratiteljima i puno dobre glazbe – kažu  Turističke zajednice.

(tz-virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content