Stožer objavio trenutno stanje s koronavirusom u VPŽ: Najteže u Slatini, potom Mikleušu i Pitomači

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, zaključno do 8. studenog 2020. godine, na području naše županije od početka epidemije 921 osoba se zarazila koronavirusom.

No, samo u zadnjih 19 dana bilo ih je čak 474, što znači da je novih slučajeva bilo više nego od početka epidemije kroz sedam mjeseci. Naime, od 29. ožujka do 20. listopada bilo je 447, a od 20. listopada do 8. studenog 474 inficiranih.

Prema tim ukupnim podacima, broj pozitivnih po stopi učestalosti na 100.000 stanovnika najčešće je bio na području općine Voćin, potom Mikleuša, Slatine, Čađavice. Najviše slučajeva, s obzirom na najveći broj stanovnika, zabilježilo je područje grada Virovitice.

No, gledajući trenutno aktivne slučajeva na dan 8. studenog, njih je na području Virovitičko-podravske županije bilo 154. Po stopi učestalosti na 100.000 stanovnika, najteža je situacija u Slatini, potom Mikleušu, Pitomači, Sopju. Na samom dnu su Čačinci, Voćin i Čađavica.

Zanimljivo, područje općine Voćin, iako u ukupnom broju još uvijek na vrhu, ima samo jedan aktivni slučaj zaraze koronavirusom na dan 8. studenog. Prema tim podacima akutno novozaražavanje je u Voćinu stalo.

(vpz.hr)

tablica 1 tablica 2 tablica 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content