Tendencija pada u OBŽ: Na bolničkom liječenju 229 pacijenata, sedam osoba preminulo

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u posljednja 24 sata testirano je ukupno 363 uzorka. Od tog broja s područja Osječko-baranjske županije bilo je 275 uzoraka, a među njima je 97 bilo pozitivno na koronavirus.

S područja grada Osijeka s prigradskim naseljima 45 je novozaraženih, dok je u ostalim gradovima i općinama taj broj znatno manji, pa je u Valpovu 10, Bizovcu 8, a u Belišću i Čepinu po 6 novozaraženih osoba. U Bilju se bilježe 4, Dardi 3, a u Đakovu i Erdutu po dvije novooboljele osobe. Na područjima općina i gradova Antunovac, Beli Manastir, Čeminac, Đurđenovac, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna i Vuka po jedna je osoba zaražena koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 229 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 190 osoba u KBC-u Osijek (od kojih su 38 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 39 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek preminulo je sedam osoba koje su oboljele od COVIDA-19, i to pet muških osoba (iz Osijeka rođen 1936. godine, iz Jelisavca rođen 1931. godine, iz Gata rođen 1978. godine, iz Donjeg Miholjca rođen 1947. godine i iz Vuke rođen 1952. godine) i dvije ženske osobe (iz Osijeka rođena 1938. godine i iz Belog Manastira rođena 1944. godine).

Trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.183 osobe, a policija je provela 12 provjera. U 11 samoinicijativnih je sve zatekla na prijavljenoj adresi, ali je prilikom provjere dojave građanina iz Belog Manastira utvrđeno kršenje te mjere. Policija je obavila i 192 nadzora objekata (164 samostalno i 28 s djelatnicima inspektorata), no nije utvrdila kršenje propisanih mjera.

Sami inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda (27. – 29. studenoga) obavili su 334 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to najviše u prodavaonicama i trgovinama (243), a ostalo u ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, noćnim klubovima, benzinskim crpkama i drugim objektima. U 45 slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

Nakon današnje sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Ivan Hampovčan izvijestio je kako je na području Osječko-baranjske županije, od početka pandemije koronavirusom do danas, ukupno pozitivno 8.633 osoba, a do sada je izliječeno 6.774 osoba. Preminulo je 175 osoba, što znači da je trenutno 1.684 osoba aktivno pozitivno na koronavirus.

Ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić rekao je kako se na resporatoru nalazi 38 pacijenata, no tijekom vikenda u jednom trenutku je bilo čak 47 pacijenata.

-Trenutno imamo izdvojeno 237 kreveta za liječenje Covida i 110 kreveta za izolaciju sumnjivih pacijenata, pa je popunjenost kapaciteta osječkog KBC-a za Covid i na respiratoru 80 posto. Između ostalih aktivnosti te u nadi da to neće biti potrebno, u tijeku su i pripreme za eventualno korištenje dvorane Gradski vrt za smještaj oboljelih. Potrebna oprema je naručena, dio je već smješten u skladište, a predstavnici Stožera sutra će u Zagrebu vidjeli kako organizacijski funkcionira smještaj oboljelih u dvoranu – rekao je Zubčić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content