Tri mlada igrača NK Virovitice u reprezentaciji NS Sjever: Josip Tambić, Gabrijel Jurišić i Matko Moslavac budućnost virovitičkog nogometa

Hrvatski nogometni savez ove godine odigravanjem utakmica županijskih reprezentacija u okviru nogometnih središta vrši početni selekcijski program budućih seniorskih reprezentativaca. Ove godine u završenom ciklusu tog programa su igrači rođeni 2007. godine.

Nakon završetka jesenskog dijela nogometne sezone, u Đurđevcu je odigran susret najboljih igrača rođenih 2007. godine iz pet županija koje čine Nogometno središte Sjever: Bjelovarsko–bilogorske, Koprivničko–križevačke, Međimurske, Varaždinske i Virovitičko-podravske.

Susret je završio rezultatom 3:1 za momčad u kojoj je bilo šest igrača iz naše županije: Josip Tambić, Matko Moslavac, Gabrijel Jurišić i Nikola Kucljak iz Virovitice, Ivan Šabić iz Voćina te Leonnardo Alavanja iz virovitičke Nogometne akademije No Limit. Po jedan zgoditak su postigli Matko Moslavac i Gabrijel Jurišić, Josip Tambić je bio dva puta asistent, a Ivan Šabić jednom asistent za pogodak.

NAJBOLJI U GODIŠTU

Odlična igra naših igrača nije mogla proći nezapaženo, pa su Josip Tambić, Matko Moslavac i Gabrijel Jurišić pozvani na treninge završne selekcije 24 najboljih igrača tog godišta Nogometnog središta Sjever, koji se za sada održavaju jednom tjedno u Koprivnici, a u planu su i pripremne utakmice.

-Treninzi u selekciji su izuzetno zahtjevni, pa i mi moramo biti puno odgovorniji nego u klubu, ako želimo biti među najboljima – uglas su nam rekla sva trojica.

Početkom proljeća trebaju se odigrati susreti selekcija nogometnih središta. Naši predstavnici se još trebaju izboriti za odlazak na taj turnir, jer postoji mogućnost, da zbog pandemije koronavirusa svakoj selekciji ograniči broj igrača koje može povesti na taj turnir.

“NOGOMETNI GENI”

Sva trojica su učenici osmih razreda. Matko je polazio Osnovnu škole Ivane Brlić – Mažuranić u Virovitici, dok su Gabrijel i Josip učenici Osnovne škole Gradina te idu zajedno u razred. Pred njima se ovog ljeta, uz nogomet, otvaraju novi vidici i u školskom životu. Matko planira upisati gimnaziju, dok Josip i Gabrijel još nemaju viziju gdje će nastaviti školovanje.

Josip je izraziti napadač, dok su Gabrijel i Matko vezni igrači. Sva trojica imaju “nogometne gene”. Gabrijelov otac Igor i Matkov otac Krunoslav bili su obrambeni igrači, dok Josipov otac Željko još uvijek igra u 2. županijskoj nogometnoj ligi za Napredak iz Rušana. Nekada je bio vezni igrač, a sada igra u obrani.

U igračkim planovima sva trojica se za sada vide i dalje u redovima Nogometnog kluba Virovitica. Gabrijel, koji je iz Bačevca, i Matko od prvog dana su u klubu, dok je Josip prve nogometne korake napravio u Napretku u rodnim Rušanima odakle je ubrzo prešao u redove Virovitice. Nije im teško putovati i dolaziti četiri puta tjedno na klupske treninge te vikendom na utakmice.

Svaki od njih ima svoj igrački uzor. Josipov je brazilski reprezentativac Neymar, Gabrijelu Ivan Rakitić, a Matku Barcelonina zvijezda iz Argentine Lionel Messi.

POTVRDA DOBROJ ŠKOLI

Svjesni su da su pred njima još dugotrajni i naporni treninzi da bi jednog dana i sami postali nogometne zvijezde. Najteže pitanje mladi nogometaši su dobili za kraj. U kojem bi svjetskom klubu, ako postanu slavni nogometaši, željeli igrati?

Gabrijelu je najbliža srcu Barcelona, Josipov izbor bio bi amsterdamski Ajax, dok se Matko nakon dugo razmišljanja odlučio za RB Leipzig.

Inače, selekcija Nogometnog kluba Virovitica U–15 za koju igraju Josip, Gabrijel i Matko na kraju jesenskog dijela sezone vodeća je momčad 2. lige U-15 Nogometnog središta Sjever sa svih osam pobjeda.

Ako u proljetnom dijelu zadrže prvu poziciju, trebali bi se iduće sezone plasirati u 1. kvalitetnu ligu Nogometnog središta Sjever, gdje će se natjecati s prvoligaškim i drugoligaškim nogometnim nadama.

Ovo je samo jedna potvrda kvalitetnog rada virovitičke škole nogometaša, čije bi glavne perjanice, ako nastave ovako trenirati i igrati, Josip, Gabrijel i Matko, mogle postati za nekoliko godina.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content