U Osječko-baranjskoj županiji 166 novozaraženih, preminulo još šest osoba

U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 335 uzoraka od kojih je 166 bilo pozitivno na Sars-Cov-2, izvijestio je na današnjoj press konferenciji načelnik Stožera osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan. Najveći broj novozaraženih je iz Osijeka 101, Đakovo 12, Valpovo 11, Belišće 9, Beli Manastir 4.

U ovom trenutku je na bolničkom liječenju je 221 osoba, od toga ih je 27 na respiratoru. U KBC Osijek je 178 osoba, a 43 pacijenta nalaze u našićkoj Županijskoj općoj bolnici. Preminulo je još šest osoba, a radi se o pet muškaraca i jednoj ženi. U samoizolaciji je trenutno 1859 osoba. Policija u protekla 24 sata nije utvrdila ni jedno kršenje mjera samozolacije.

Načelnik županijskog Stožera, na upit novinara rekao je kako još nisu dobili potvrdu nacionalnog Stožera o jučer zatraženim strožim mjerama za OBŽ, iako je na pressici nacionalnog Stožera koja se odvijala u isto vrijeme, najavljeno uvođenje dodatnih mjera za Varaždinsku, Osječko-baranjsku županiju i grad Daruvar. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content