U Osječko-baranjskoj županiji svaki drugi testirani je pozitivan na Covid-19

Od testirana 293 uzorka uzeta samo s područja osječko-baranjske županije, 158, odnosno 52,6 posto bilo je pozitivno, što znači da svaki drugi testirani ima koronavirus.

Novopozitivne osobe su s područja gradova Osijek, njih 55, Našice 16, Valpovo 13, Donji Miholjac 12, Belišće 11, Đakovo 8 i Beli Manastir 1 novooboljeli slučaj. Općina Đurđenovac bilježi 7 novopozitivnih, Darda 6, po pet općine Čepin i Koška, po tri Bilje i Bizovac, po dvije Antunovac, Gorjani, Magadenovac i Semeljci, a po jedna novopozitivna osoba je s područja općina Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Marijanci i Petrijevci.

Broj hospitaliziranih Covid pacijenata i dalje se povećava te sada iznosi ukupno 221 i to 182 bolesnika u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 30 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice na liječenju 39 osoba oboljelih od Covida-19. U zadnja 24 sata preminulo je sedam osoba zaraženih koronavirusom. U Općoj županijskoj bolnici Našice, kao sekundarnoj covid bolnici preminule su dvije ženske osobe. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content