U sklopu župnog dvora u Orahovici nova vjeronaučna dvorana: Djeci i mladima osigurati maksimalne uvjete

Nakon uređenja župne crkve Našašća svetog Križa i župnog stana, za što su radovi trajali od 2011. do prije godinu dana, u dvorištu župnog stana izgrađena je i nova vjeronaučna dvorana.

U tijeku su još radovi na uređenju prilaza, slijedi još nekoliko zahvata i uskoro bi dvorana trebala biti spremna za korištenje.

-Nakon svih tih radova, krenuli smo s izgradnjom multifunkcionalne ili pastoralne dvorane u kojoj će moći biti održavani sadržaji koje svaka župa ima. S obzirom na radove koje sam spomenuo, s izgradnjom nismo mogli krenuti ranije, ali u rujnu 2019. smo krenuli i evo sada je pri kraju. Naša župa ima oko 5000 vjernika i ovakav objekt je bila nasušna potreba. Dvorana će biti korištena u nekoliko funkcija, njena veličina je 220 kvadrata. U prizemlju se nalazi središnja katehetsko-vjeronaučna dvorana te jedna manja prostorija za probe naših župnih zborova, dakle mladih i odraslih, a tu su još nusprostorije te mala čajna kuhinja, kotlovnica, ostava i garaža. U potkrovlju se nalazi jedna velika višenamjenska dvorana u kojoj će se moći održavati određene duhovne obnove, seminari, predstavljanja knjiga, glazbeno-scenski sadržaji i slično – kaže župnik orahovački vlč. Željko Strnak.

Sada su u tijeku radovi na uređenju prilaza dvorani, koji bi, kao i radovi na fasadi, trebali biti gotovi već sljedećeg tjedna, dok se otvorenje ovog prostora očekuje oko Božića. Učenici će u drugom dijelu školske godine unutra moći imati i sate vjeronauka.

-Vjeronauk nam je jedan od glavnih događanja u župi, jer su nam djeca i mladi jedna velika obveza i zato im u tom smislu moramo osigurati maksimalne uvjete. Dvorana je zato već sada gotovo u uporabi, ovih dana očekujemo i uporabnu dozvolu. Uvedeno je centralno grijanje, i u narednim danima očekujemo i postavljanje potrebnog inventara kao što su školske klupe, ploče, projektori, platna i sve što je potrebno za provedbu jednog vjeronaučnog sata. Do Božića nećemo ulaziti, ali poslije kada krene redovna nastava svakako da. S obzirom na sve uvjete koje dvorana ima, u njoj ćemo uz sve mjere Nacionalnog stožera moći bez brige održavati sate vjeronauka – zaključio je vlč. Strnak.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content