U VPŽ 37 novih slučajeva: Preminula ženska osoba, u OB Virovitica ustrojena još jedna COVID jedinica

Iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije pristigli su rezultati testiranih u utorak 17. studenog. Prema njima, područje naše županije, bilježi 37 novopozitivnih na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Nažalost, jedna pacijentica (1934. godište), uz brojne komorbiditete, preminula je od COVIDA-19 u Općoj bolnici Virovitica. To je do danas, od početka epidemije, 21. žrtva COVIDA-19 s području Virovitičko-podravske županije. Novih 37 zaraženih dolazi sa sljedećih područja gradova i općina: Slatina (10), Virovitica (6), Orahovica (5), Suhopolje (4), Nova Bukovica (2), Crnac (2), Čađavica (2), Mikleuš (2), Pitomača (1), Lukač (1), Špišić Bukovica (1), Čačinci (1).

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 34 pozitivnih COVID-19 pacijenata. U KBC-u Osijek je četvero pacijenta s područja VPŽ. Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije i nadalje apelira na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera, jer je zamjetno povećanje broja hospitaliziranih. Naime, uz 34 pozitivnih COVID-19 pacijenata, u Općoj bolnici Virovitica se nalazi i 10 suspektnih osoba, te je stoga ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević donio Odluku o ustrojavanju COVID jedinice II. s novih 18 kreveta, koja će se nalaziti u stacionarnom dijelu Odjela za pulmologiju.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazila se 1.179 osoba. Istodobno, 21 osoba je preminula.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content