Učenici virovitičke Gimnazije zapalili lampione ispred Gradskog dvorca u sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje učenici virovitičke Gimnazije Petra Preradovića zapalili su lampione ispred Gradskog dvorca. Već drugu godinu zaredom virovitička Gimnazija u suradnji s braniteljskim udrugama organizira obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Prošle godine program je trajao četrnaest dana uz niz prigodnih predavanja i sadržaja u kojima su sudjelovali učenici, a sve je zaokruženo zajedničkim paljenjem svijeća na mostu ispred Gradskog dvorca. Ove godine zbog pandemije koronavirusa program je prilagođen trenutnim epidemiološkim prilikama. Učenici su uz pomoć svojih profesora za braniteljske udruge proistekle iz Domovinskog rata napravili poseban film u kojemu su prezentirali svoje radove. Grupa učenica je samoinicijativno izradila maketu vukovarskog vodotornja. Zbog epidemioloških razloga lampione na mostu ispred dvorca uz prigodni program upalili su učenici samo jednog razreda.

IMG 0316

– Kao povjesničar nastojim obilježavanje vukovarske tragedije podići na jednu višu razinu. Zbog pandemije koronavirusa ovoga puta je to bilo nešto skromnije, ali vjerujem da će već iduće godine biti održano u puno većem opsegu – istaknuo je tom prigodom ravnatelj virovitičke Gimnazije prof. Kristijan Gostimir.

Na kraju su gimnazijalci izradili i video uradak vezan uz Dan sjećanja. U njega su se dragovoljno uključili brojni učenici i djelatnici virovitičke Gimnazije. (www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”612736″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content