UŽAS NA NAŠEM PODRUČJU Mladić (20) napao i silovao staricu (85) koja živi sama

Foto: icv.hr, ilustracija

Mladić (20) s orahovačkog područja prošlog je tjedna, točnije u noći s ponedjeljka (26. listopada) na utorak napao i silovao staricu (85) koja na orahovačkom području živi sama. Ušao joj je u kuću, fizički je napao i silovao te pobjegao, a nesretnu su staricu pronašli poznanici koji su idući dan došli redovno je obići, neslužbeno doznajemo.

Odmah su pozvali hitne službe, koje su pomogle nesretnoj starici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Policija je u rekordnom roku otkrila počinitelja, no o događaju su se, zbog osjetljivosti slučaja, oglasili tek nakon upita medija, kao i inače u takvim slučajevima.

Sam događaj izazvao je zgražanje i potaknuo strah među starijom populacijom, pogotovo onima koji u ruralnim sredinama žive sami i napušteni.

Mladić je uhićen i priveden u ŽDO Bjelovar.

– Možemo potvrditi kako je Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru, provela kriminalističko istraživanje nad 20 – godišnjim mladićem, koji je nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanje, uz Posebno izvješće, sproveden u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, koje je nadležno za sve ostale upite vezane za događaj – stoji u odgovoru na naš upit.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru o slučaju se oglasilo na službenim stranicama DORHA.

U priopćenju stoji da je “ŽDO 30. listopada 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz čl. 153. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (4. 11. 2020.) Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 26. listopada 2020. između 2,00 i 2,30 sati u jednom mjestu na području Virovitičko-podravske županije na štetu oštećenice.“

Iz ŽDO-a Bjelovar potvrdili su nam i da je “mladić pušten da se brani sa slobode jer nije bilo zakonske osnove da se sucu istrage predloži određivanje istražnog zatvora.” Završnu riječ o ovom mučnom slučaju dat će sud.

(www.icv.hr)