UŽAS NA NAŠEM PODRUČJU Mladić (20) napao i silovao staricu (85) koja živi sama

Mladić (20) s orahovačkog područja prošlog je tjedna, točnije u noći s ponedjeljka (26. listopada) na utorak napao i silovao staricu (85) koja na orahovačkom području živi sama. Ušao joj je u kuću, fizički je napao i silovao te pobjegao, a nesretnu su staricu pronašli poznanici koji su idući dan došli redovno je obići, neslužbeno doznajemo.

Odmah su pozvali hitne službe, koje su pomogle nesretnoj starici.

Policija je u rekordnom roku otkrila počinitelja, no o događaju su se, zbog osjetljivosti slučaja, oglasili tek nakon upita medija, kao i inače u takvim slučajevima.

Sam događaj izazvao je zgražanje i potaknuo strah među starijom populacijom, pogotovo onima koji u ruralnim sredinama žive sami i napušteni.

Mladić je uhićen i priveden u ŽDO Bjelovar.

– Možemo potvrditi kako je Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Bjelovaru, provela kriminalističko istraživanje nad 20 – godišnjim mladićem, koji je nakon završenog kriminalističkog istraživanja, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanje, uz Posebno izvješće, sproveden u Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, koje je nadležno za sve ostale upite vezane za događaj – stoji u odgovoru na naš upit.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru o slučaju se oglasilo na službenim stranicama DORHA.

U priopćenju stoji da je “ŽDO 30. listopada 2020. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz čl. 153. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (4. 11. 2020.) Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 20-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 26. listopada 2020. između 2,00 i 2,30 sati u jednom mjestu na području Virovitičko-podravske županije na štetu oštećenice.“

Iz ŽDO-a Bjelovar potvrdili su nam i da je “mladić pušten da se brani sa slobode jer nije bilo zakonske osnove da se sucu istrage predloži određivanje istražnog zatvora.” Završnu riječ o ovom mučnom slučaju dat će sud.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content