VIDEO Bik Joza lociran! Mesoprerada: Aktivirane su službene institucije koje sudjeluju pronalasku

Odbjegli bik Joza je lociran. Danas ga je pronašao lovac Davor Orban dok je obilazio lovište i provjeravao kako se kreće divljač. Video, ovih dana najpoznatijeg bjegunca, objavio je na Facebooku.

Kako nam je ispričao, Jozu je pronašao kako leži u šumi i odmah obavijestio policiju, a koji su potom dojavili vlasnicima – tvrtki Mesoprerada. Rekao nam je kako je krajnje vrijeme da se organizira njegovo sigurno spašavanje jer gladan i žedan šeta šumom.

Ubrzo su se oglasili iz Mesoprerade.

– Locirali smo našeg Jozu. Hvala svima koji su nam dojavljivali svoja saznanja. Joza je umoran i vjerojatno gladan i zato nam je izrazito bitno da ga nađemo uz stručnu pomoć koja je neumorno na terenu, te ga adekvatno zbrinemo i pomognemo mu. Apeliramo da se biku sami ne približavate ako ga uočite. Još jednom hvala na brizi, javljamo se sa svim daljnjim informacijam a – stoji u prvom priopćenju Mesoprerade. Nakon sat vremena poslali su nove informacije.

– Situacija s našim bikom je pod kontrolom te kontinuirano pratimo njegovo kretanje no kako se radi o brdovitom području situacija je malo zahtjevnija. Ovom prilikom bismo zahvalili svima koji su nam javili da su vidjeli našeg bika pod već dobro znanim imenom Joza. Potraga za bikom je u tijeku i dalje, no ovim putem apeliramo na sve da se biku ne približavaju jer je umoran i gladan. Aktivirane su službene institucije koje sudjeluju pronalasku. Još jedom hvala puno na brizi te ćemo vas kontinuirano nastaviti izvještavati o situaciji – kažu.

(www.icv.hr)

Povezane vijesti

Skip to content