Virovitički entuzijasti osnovali Airsoft klub Jaguar Virovitica kojim žele privući zaljubljenike u ovaj adrenalinski sport

Razvoj tehnologije i promjene načina života doprinijele su tome da su brojne fizičke i sportske aktivnosti danas zamijenjene računalnim igrama i boravkom u zatvorenom prostoru. Boravak u prirodi, fizička aktivnost te prije svega druženje jednih s drugima nekako su pali u zaborav osobito kod mladih, stoga je virovitički trojac svoju ljubav prema svemu navedenome odlučio prenijeti i na druge koji svoje slobodno vrijeme žele provesti kvalitetno i korisno. Marko Celić, Vanja Lach i Josip Mihelčić zaljubljenici su u adrenalin, timski rad i druženje na otvorenom, a sve to nudi Airsoft kojeg su kao takvog odlučili približiti svim istomišljenicama kroz novoosnovanu udrugu ASK Jaguar Virovitica.

Airsoft je vojni simulacijski sport koji svoje korijene vuče iz Japana gdje se razvio kao zabavna timska igra. Svoj procvat doživio je u SAD-u gdje je, uz Paintball, postao vrlo popularna timska igra zbog svoje realističnosti, sigurnosti i pristupačnosti.

Iako ga mnogi poistovjećuju s Paintballom, valja razlikovati ova dva sporta, a prvenstveno po tome što je oružje za Airsoft realnije te je domet veći nego kod Paintball oružja. Replike vatrenog oružja izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 do 8 milimetara, a igrači moraju imati zaštitnu opremu koja dodatno daje dojam realnosti. Igra se odvija tako da je namjera jedne ekipe usmjerena ka eliminiranju druge, a naravno za sve to postoji određeni scenarij.

124389945 118803506689758 5207053387623149050 o
Foto: Airsoft klub Jaguar Virovitica

U tome pomaže taktičnost, brzina, okretnost te nadasve oružje, odnosno replike čije cijene mogu doseći i do nekoliko tisuća kuna. Upravo su vjerne imitacije oružja te adrenalin koji je sveprisutan u ovoj igri zaokupili interese navedenog trojca koji su tako krenuli u avanturu zvanu Airsoft. Slobodno vrijeme provodili su na terenima drugih Airsoft klubova u susjednim gradovima i županijama, a onda su nakon kilometara i kilometara prijeđenih zbog ovog adrenalinskog hobija, odlučili osnovati svoj klub. Po uzoru na druge gradove u kojima su gostovali, osnovali su Airsoft klub Jaguar Virovitica, za koji se nadaju da neće ostati samo na njima već da će se brojni zaljubljenici u ovaj sport priključiti njihovoj udruzi.

Naš sugovornik je predsjednik udruge ASK Jaguar, Marko Celić koji nam s izuzetnim zadovoljstvom priča o inicijativi koju su pokrenuli, a koja je odmah naišla na odobrenje kako od strane Grada Virovitice tako i do sponzora koji žele doprinijeti radu ove udruge, a svoje prve treninge već sada odrađuju na svojim vlastitim terenima koji se nalaze u Špišić Bukovici i u Jasenašu. Osim njih trojice u prvih mjesec dana udruga broji šest novopridruženih članova što je odličan rezultat za početak.

IMG 20201104 WA0017
Foto: Airsoft klub Jaguar Virovitica

– Čar Airsofta je u tome što ovdje ne postoji „JA“, naglasak se stavlja na tim i on je na prvom mjestu što za sobom povlači brojne dobrobiti i u svakodnevnom životu. Svaki trening je drugačiji, a ovisi o scenariju koji je za taj dan predviđen. Nakon toga kreće tri sata adrenalina, zabave i druženja koji kad se spoje s trčanjem predstavljaju jedan ugodno-koristan trening – uvjerava nas M. Celić te dodaje kako se nada da će broj članova iz dana u dan rasti, a ASK Jaguar Virovitica postati uspješan član Airsoft obitelji.

(www.icv.hr, iv)

[g-gallery gid=”611898″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content