Voćinski vatrogasci “jači” za dva vatrogasna vozila pristigla iz austrijskog Tirola

Jutros (subota) u 2 sata voćinski vatrogasci dovezli su u svoje nove garaže dva vatrogasna vozila iz austrijskog Tirola. Po tehničko i navalno vozilo u Tirol su išli zapovjednik DVD-a Voćin Zdravko Ojkić i njegov zamjenik Saša Pejnović, predsjednica DVD-a Voćin Matea Doner, Ivan Doner i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Slatina Stjepan Venus kao vođa puta.

– Zahvaljujući ovom projektu, stanovništvo općine Voćin se ujedinilo i sudjelovalo u izgradnji nove garaže za ova vozila. Donacija vozila iz Tirola bila motivacija i DVD-u Voćin da u što kraćem roku izgradi i pripremi garaže za spomenuta vozila, tako da je izgradnja garaže trajala svega četiri mjeseca, od temelja do krova, što je bilo pozitivno iznenađenje i za vatrogasce iz Tirola koji su nam darovali vozila. S obzirom da je Voćin dosta udaljen od gradova i teren je vrlo specifičan, ova vozila će nam u potpunosti omogućiti brz dolazak na intervencije, kao i kvalitetno odrađivanje na intervencijama s obzirom da je navalno vozilo opremljeno sa puno opreme, od škara, crijeva, agregata, izolacijskih aparata, sjekira, lopata, pjenila i još puno alata, a na vozilu se nalazi i vodeni top. Mi, voćinski vatrogasci uistinu smo oduševljeni s ovom donacijom. U dva sata iza ponoći smo došli u Voćin gdje su nas naši vatrogasci i stanovništvo dočekali. Još uvijek smo pod pozitivnim emocijama. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način pridonijeli u realizaciji projekta izgradnje garaže i odlasku u Austriju po vozila. Također, veliko hvala i našoj županijskoj zapovjednici Mateji Fras Venus, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Slatina Stjepanu Venusu koji nas je vozio u Austriju, Petru Pratljačiću koji živi u Austriji i bio nam je prevoditelj na primopredaji vozila, te Općini Voćin koja nas je financijski podržala. Veliko hvala svima koji su nas jutros dočekali na centru Voćina. Nadam se da ćemo vozila više koristiti na vježbama, a manje na intervencijama. Hvala još jednom svima uz vatrogasni pozdrav ”vatru gasi, brata spasi” i ostanimo odgovorni – izjavila je predsjednica DVD-a Voćin Matea Doner, ne skrivajući emocije.

123397133 360982794984776 2197351572810267695 n scaled

U Voćin je iz Tirola stiglo tehničko vozilo LF-A Mercedes 814 D, te navalno vozilo RLF-A 2000 Steyr 15S23, s puno opreme. Oba vozila su 4×4 što će voćinskim vatrogascima olakšati odlazak na intervencije, s obzirom na konfiguraciju terena na području općine Voćin. (www.icv.hr, ADF; Fotografije: DVD Voćin)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content