Završeni radovi energetske obnove zgrade Doma zdravlja u Suhopolju

Završeni su radovi u sklopu projekta “Energetska obnova zgrade Doma zdravlja u Suhopolju na adresi Kralja Zvonimira 2 u Suhopolju, Općina Suhopolje – KK.04.2.1.04.0754.” Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nositelj projekta je Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, a napisala ga je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.157.009,15 kuna, od čega su prihvatljivi troškovi 1.074.934,15 kuna. Odobrena bespovratna sredstva iznose 656.702,82 kuna, a projekt je sufinanciran i od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 334.625,06 kuna.

IMG 20201111 155755

Svrha projekta je energetska obnova zgrade kojom se osiguravaju uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenja na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, smanjenje razine štetnih emisija CO2 u okoliš i osiguranje kvalitetnog prostora te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada korisnicima. Radove je izvela tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave, dok je stručni nadzor provela tvrtka Arhis d.o.o. iz Slatine.

IMG 20201111 155708

Energetska obnova obuhvaćala je tri građevinske mjere za poboljšanje toplinske zaštitne ovojnice: zamjena kompletne vanjske stolarije, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, toplinska izolacija vanjskih zidova i dvije strojarske mjere: postava plinskog kondenzacijskog kotla i postava termostatskih ventila na postojećim grijaćim tijelima te zamjena postojeće rasvjete LED rasvjetom. Energetski razred zgrade prije obnove bio je G, a izvedbom projektiranih mjera zgrada je prešao u energetski razred C. Ostvarena ušteda toplinske energije nakon provedbe projekta iznosi 67,19%.

logi

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content