Župa sv. Roka objavila upute vjernicima i novi raspored održavanja svetih misa

Donošenjem novih strožih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, svojim vjernicima obratila se virovitička Župa sv. Roka na svojem Facebook profilu. Naime, odluka Stožera ograničava broj prisutnih osoba na okupljanjima i obredima s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 m2 neto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i obvezu da na ulazu bude jasno istaknuta obavijest o najvećem mogućem broju osoba koje istovremeno mogu biti prisutne u objektu.

– U našu crkvu po ovim uvjetima stane 50 osoba i isto toliko u hodnike uz crkvu. Zato vas najljubaznije molimo da se toga svi skupa pridržavamo kako bi se uz Božju pomoć i naše odgovorno ponašanje situacija poboljšala da možemo imati koliko toliko normalan Božić. Svi se sjećamo kako nam je svima bilo teško za vrijeme Korizme i Uskrsa kada nismo mogli zajedno slaviti Sveta Otajstva. Zato budimo odgovorni.

Zbog toga ćemo i Zornice slaviti u 6 i 7 sati kako bi vas sto više moglo prisustvovati. Isto tako i večernju misu u subotu slavit ćemo kao nedjeljnu. Hvala vam na razumijevanju i strpljenju, molimo jedni za druge i budimo odgovorni jedni prema drugima – poručili su iz Župe sv. Roka.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content