Blagoslov obitelji u Virovitici, Špišić Bukovici i Koriji : Vjernici će svećenika dočekivati ispred ulaza u kuću ili stan

Vjernici župe sv. Roka u Virovitici, župi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici i Koriji, moći će i ove godine primiti tradicionalni blagoslov obitelji, ali, naravno, pod mjerama zaštite od koronavirusa.

– Blagoslov obitelji ćemo provesti, no nećemo ulaziti vjernicima u dom, već ćemo zajedničku molitvu svi izmoliti ispred njihove kuće, odnosno stana. S blagoslovom ove godine počinjemo 27. prosinca od 9 sati ujutro.  Raspored blagoslova obitelji bit će objavljen na našim župnim stranicama, pa pozivam vjernike da prate obavijest i zahvaljujem im na strpljenju i razumijevanju u cijeloj ovoj situaciji – rekao je fra Bernard Barbarić, župnik župe sv. Roka u Virovitici.

Podsjećamo, tradicionalni blagoslov obitelji svake godine počinje na blagdan Sv. Stjepana Prvomučenika (Štefanje), odnosno dan iza Božića. Ove godine to je jedno od aktualnijih pitanja u Crkvi, s obzirom na pandemiju koronavirusa i svim mjerama zaštite koje su na snazi, ali i potrebama vjernika.

Neke župe ove godine odustale su od pohoda vjernicima te ih pozvale na zajedničku molitvu kod kuće, koja će “vrijediti” kao tradicionalni blagoslov, dok je dio župa u Hrvatskoj, pogotovo u većim gradovima, pozvao obitelji da se prijave u župne urede te u dobivenom terminu dođu na blagoslov koji će dobiti u crkvi.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content