Članovi Jaglaci i sami su volonteri i osmijehom pomažu svojim prijateljima: Najljepše je kad možeš pomoći

Udruga Jaglac već tradicionalno svake godine 4. prosinca obilježava dva značajna datuma: Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera javnom manifestacijom u prepunoj višenamjenskoj dvorani u Orahovici. Nažalost, ove godine su morali prekinuti ovu lijepu tradiciju zbog epidemioloških razloga, no, sadržaji nisu izostali.

– Kako bi ipak održali kontakt i informirali javnost o radu Udruge, premijerno je objavljen video Udruge “Jaglac 2020”. koji je moguće pogledati u našoj video galeriji ili na našem You tube kanalu. Na video uratku se od srca zahvaljujemo Matiji Pospihalju koi ga je snimio i montirao. Naše lijepe uratke, umjesto na izložbenom štandu sada je moguće vidjeti na našoj FB stranici. U nadi bolje budućnosti završavamo s motom ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom: “Izgradnja boljeg: prema svijetu nakon COVID-a 19, a  koji uključuje osobe s invaliditetom, pristupačan je i održiv” – kaže predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović.

BeFunky Collage 2

Priča o volonterima u Jaglacu je već nadaleko i naširoko poznata, no malo tko zna da poneki korisnici, odnosno članovi Jaglaca i sami rade kao volonteri u udruzi. Kroz projekt ”Šalji dalje” radionice inkluzivnog volonterstva prošli su te volonteri postali: Martina Kukuruzović, Maja Bucifal, Davor Hlavati i Alen Čaić. Oni danas rado pomažu svojim kolegama u Jaglacu, tu su kad god zatreba.

Volonter Alen Čaić ističe kako voli pomoći, a u slobodno vrijeme igra nogomet za NK Mladost Čačnci.

Alen Caic

– Imam 20 godina i volonter sam u udruzi Jaglac. U udruzi pomažem u svakodnevnim aktivnostima poludnevnog boravka, asistent sam u sportskoj radionici te samostalno pomažem u održavanju travnjaka oko zgrade Udruge. Travnjak i igranje nogometa su moja strast i ljubav. Uzor mi je Cristiano Ronaldo i želim kao i on jednog dana biti uspješan u nogometu. Trenutno treniram nogomet u Čačincima, živim za svaku utakmicu nedjeljom i za treninge – kaže Alen te dodaje da je u Jaglacu stvorio veliki krug prijatelja, koje voli nasmijavati sa svojim šalama. Osim nogometa, strast su mu i videoigrice, a u budućnosti želi zarađivati svoj novac i imati svoju obitelj, kao većina njegovih prijatelja.

Davor Hlavati u Jaglac redovno dolazi iz Našica gdje je i volonter Crvenog križa. Kako ističe, ponekad se vozi sam autobusom, u čemu uživa, a ponekad po njega dođu kombijem Udruge.

– Volim svaki dan doći u udrugu Jaglac. Najdraža mi je informatika i video igrice, u kojima uživam i tako provodim slobodno vrijeme. Volontiram i u mladeži Crvenog križa u Našicama, ali s velikim osmijehom dolazim u Orahovicu kod svojih prijatelja. Pomažem drugima koliko god mogu i imam vremena – kaže Davor kojeg svi poznaju po njegovoj vedrini, ali i tome da voli pjevati i voziti bicikl.

– Hobi mi je bicikliranje i pjevanje, a jako sam vješt i u crtanju karikatura, koje su izložene na zidovima u mojoj kući. Velika životna želja mi je zaposliti se i raditi u svijetu informatike, a također mi je želja da uvijek pomažem drugima – naglašava Davor.

Davor Hlavati

Maja Bucifal je iz Čačinaca i također je oduševljena svakim provedenim trenutkom u Jaglacu.

– U Udruzi vrlo rado sudjelujem u svim radionicama, a najviše volim čistiti naš prostor i spremati sve što trebam – kaže Maja. Prijatelji ju opisuju kao brižnu i suosjećajnu osobu, koja nesebično daje svoje vrijeme i pomoć kome je potrebno.

– Volim kupovinu, volim potrošiti koju kunu na robu koju vrlo rado nosim, kao i na obuću, a najdraže mi je obuti cipele na petu. Ja sam jednostavna cura, odjeća i obuća su moj hobi i potreba. Moja želja je kao i većini prijatelja, pronaći posao, dobiti priliku da zaradim svoj novac i jednog dana naravno osnovati obitelj i biti vrijedna udana žena – priča nam Maja.

Maja Bucifal

Pravi dobri duh udruge, uvijek vedra i nasmijana i spremna pomoći je Orahovčanka Martina Kukuruzović.

– Volim dolaziti u Jaglac i družiti se s prijateljima. Volim raditi u vrtu i u kuhinji, pjevati i plesati, a posebno volim radionice u boravku kao što su krojačka, informatička, plesna, dramska i sportska. Imam puno prijatelja u Jaglacu, kao i na Facebook-u na kojemu imam svoj profil – priča nam Martina te dodaje da voli volontirati i pomagati drugima.

– Životna želja mi je da se zaposlim u Jaglacu i da imam svoju plaću, da si mogu svašta kupiti – kaže samouvjerena i marljiva Martina. Takvi su Jaglaci, dišu jedno za drugo, sve rade s osmijehom i za njih prepreka nema.

Martina Kukuruzovic

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content