Dramatična završnica! Marijeta Vidak sudjelovala u pobjedi Hrvatske nad Srbijom 25:24

U izuzetno uzbudljivoj i napetoj utakmici Hrvatska je u 3. kolu skupine C na Europskom prvenstvu za rukometašice u Danskoj pobijedila Srbiju 25:24. U prvom dijelu ekipe su se izmjenjivale u prednosti. Srbija u posljednjih deset minuta serijom 5:0 stvara prednost od četiri zgoditka (13:9 i 14:10), ali Hrvatska serijom 4:0 uspijeva do odmora poravnati na 14:14.

U drugom dijelu se nastavlja partija šaha. U posljednjih 15 minuta susreta Hrvatska je primila samo jedan zgoditak što je bio odlučujuće za pobjedu. Hrvatice odlaze na dva zgoditka prednosti. Srpkinje su uspjele tu prednost samo smanjiti. Srbija je imala loptu u posljednjih 19 sekundi, ali su se hrvatske rukometašice uspjele obraniti.

Pobjedom nad Srbijom Hrvatska će u drugi dio natjecanja prenijeti četiri boda. U ovoj utakmici Virovitičanka Marijeta Vidak se nije upisala u strijelce.

U prvom susretu drugog dijela natjecanja Hrvatska u subotu, 12. prosinca igra s Norveškom.

Hrvatska: Tea Pijević (6+1), Lucija Bešen, Ćamila Mičijević 5, Katarina Ježić, Ana Debelić 2, Valentina Blažević 1, Marijeta Vidak, Dora Krsnik 6(2), Larissa Kalaus 4, Stela Posavac 2, Paula Posavac 1, Josipa Mamić 3, Tea Japundža , Dora Kalaus, Andrea Šimara i Kristina Prkačin 1. Izbornik: Nenad Šoštarić.

Sedmerci: 3(2); isključenja: 10 minuta (Larissa Kalaus 6 minuta, Stela Posavec i Šimara po dvije minute).

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content