Dvorište obitelji Marković iz Luga Gradinskog i ove godine obasjano tisućama lampica: Zbog koronavirusa ove godine nema organiziranog Adventa

Već petu godinu zaredom Jozo Marković iz Luga Gradinskog u dvorištu svoje obiteljske kuće donosi duh najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića. I ove godine dvorište u kojem se nalazi četrdeset kućica koje su rađene po uzoru na Jozino rodno selo Bilivode u BiH, obasjano je blagdanskim sjajem, okićeno brojnim šarenim lampicama, ukrasima, adventskim vijencima… Zasjalo je već prvim tjednom adventa, a ostat će ukrašeno do blagdana Sveta tri kralja.

– Cilj nam je bio podijeliti radost Božića sa mještanima i svim drugim gostima. Četiri prethodne godine bilo je tako, no ove godine zbog epidemioloških mjera radi COVID 19, ova naša mala Božićna bajka moći će se gledati s druge strane ograde, onako u prolazu. Žao nam je zbog toga ali zdravlje je na prvom mjestu, a ostaje i nada da će već iduća godina biti bez korone – rekao nam je autor ovog divnog Božićnog ugođaja u Lugu Gradinskom Jozo Marković kojeg život nije mazio nego ga nakon rata devedesetih, selio iz mjesta u mjesto, a nakon nekoliko destinacija, sreću je našao upravo u Lugu Gradinskom.

IMG 20191201 171119

Zavolio je ove ljude, ali i oni njega. Markovići žive skromno, ali svake godine povodom Božićnih blagdana iskoriste prigodu da pokažu ljudima koliko su sretni ovdje u ovom malom selu u gradinskoj općini.

– Kod nas je svako dragi gost, no ove godine bit ćemo zajedno samo u mislima. Na godinu, ako Bog da opet zajedno u našem dvorištu, nastaviti ćemo gdje smo stali, uz pjesmu, delicije i finu kapljicu. Iskoristio bih prigodu da ovim putem svim mještanima općine Gradina, ali i svim drugim ljudima dobre volje poželim čestit Božić i sretnu Novu godinu – rekao nam je Jozo Marković.

(www.icv.hr, bs; foto: arhiv)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content