EUROPSKO PRVENSTVO Fantastična Hrvatska: Pobjeda protiv Rumunjki za povijest i korak do polufinala

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija po prvi puta povezala je četiri pobjede na Europskim prvenstvima. U 1. kolu skupine II pobijedila je Rumunjsku 25:20. U sastavu je bila i Andrea Šimara, koju na kraju EHF nije kaznio utakmicom zabrane nakon zarađenog plavog kartona u utakmici sa Srbijom.

Utakmica je počela prednošću Hrvatske 1:0, međutim u nastavku rumunjska reprezentacija bolje ulazi u susret i u 17. minuti vodi 7:3. Hrvatski izbornik Nenad Šoštarić mijenja obranu i sa 6-0 prelazi na 3-2-1 i 4-2, što je ubrzo donijelo rezultat. Hrvatice su preokrenule rezultat i na odmor odlaze s prednošću 14:10.

Početkom drugog dijela Hrvatska u jednom trenutku ima šest zgoditaka prednosti (17:11). Rumunjke se bude i prednost Hrvatica smanjuju na tri-četiri zgoditka zaostatka. U jednom trenutku bilo je samo +2 za Hrvatsku (19:17). U tim trenucima hrvatska granitna obrana je ponovno pokazala svoju snagu. Hrvatice su oduzele nekoliko lopti Rumunjkama i ponovno odlaze na četiri-pet zgoditaka prednosti. Bila je osigurana četvrta pobjeda u nizu na Europskom prvenstvu u Danskoj. Virovitičanka Marijeta Vidak nije u ovoj utakmici ulazila u igru.

U subotu, u 2. kolu skupine II u 18 sati i 15 minuta Hrvatska igra s najjačim suparnikom do sada – Norveškom.

Hrvatska: Tea Pijević (9+0), Lucija Bešen (0+1), Ćamila Mičijević 4, Katarina Ježić 4, Ana Debelić 1, Valentina Blažević 7 (2), Marijeta Vidak, Dora Krsnik 2 (2), Larissa Kalaus 4, Stela Posavac 2, Paula Posavac 1, Josipa Mamić 2, Tea Japundža, Dora Kalaus, Andrea Šimara 1 i Kristina Prkačin. Izbornik: Nenad Šoštarić.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content