Flora VTC, Plava tvornica, Radlovac i Ciprijanović dobitnici su “Zlatne kune” za 2019. godinu

Trijumfom Flore VTC, Plave tvornice iz Virovitice, te Radlovca i Ciprijanovića s područja Orahovice, a u organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, dodijeljena su danas (ponedjeljak) priznanja najuspješnijim trgovačkim društvima u 2019. godini “Zlatna kuna”.

Ona se dodjeljuje na temelju ekonomskih pokazatelja, ali i ugleda pojedinih tvrtki te njihova doprinosa županijskom gospodarstvu u cjelini, a kandidat za dobivanje ovog prestižnog priznanja postaje se isključivo izvrsnošću u poslovanju. ŽK Virovitica dodjeljuje ih u namjeri da nagradi te potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali i kao primjer i poticaj ostalim poduzetnicima.

IMG 5601

Za razliku od prošle godine, kada je dodjela održana u sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica u Kuriji Janković pred brojnim uzvanicima, ove je godine takav način dodjele izostao zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19.

-Iako u ovim otežanim uvjetima, drago mi je što smo upravo mi kao Županija domaćini ovogodišnje dodjele priznanja Zlatna kuna. Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica na taj način pokazuje najsvjetlije točke i primjere županijskog gospodarstva te poduzetničkih priča iza kojih stoji veliki trud i poduzetnički duh. Posebno mi je drago što su nagrade dobile tvrtke u različitim sektorima poslovanja, u kojima ujedno pridonose razvoju gospodarstva Virovitičko-podravske županije – rekao je župan Igor Andrović.

IMG 5617

Priznanja najuspješnijima, uz predsjednika HGK-ŽK Virovitica Zlatka Plešu, uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić.

-Nastavili smo s proglašenjem i nagrađivanjem najboljih trgovačkih društava, onih koji su svojim rezultatima poslovanja zaslužili dobiti ovu vrijednu nagradu. Nažalost, zbog ograničenja, ove godine nismo mogli dodjelu organizirati na način kako je to bilo prethodnih godina. S negativnim učincima COVIDA-19 se suočavalo i gospodarstvo, ali svejedno postoje i oni koji unatoč ovoj neugodnoj situaciji i dalje bilježe uspjehe i rast poslovanja, tako da je poruka vrlo jasna, biznis ne smije i neće stati – naglasio je direktor HGK-ŽK Virovitica Zlatko Pleša.

IMG 5607

Prije dodjele plaketa predstavljena je 24. publikacija Karakteristike gospodarstva Virovitičko-podravske županije u 2019. godini u kojoj se predstavljaju najznačajniji ekonomski pokazatelji s ciljem sagledavanja položaja gospodarstva Virovitičko-podravske županije u ukupnosti hrvatskog gospodarstva.

Priznanje povodom 100 godina postojanja i uspješnog doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva dobila je tvrtka Flora VTC d.o.o. Virovitica, danas komunalno poduzeće u vlasništvu Grada i jedinica lokalne samouprave, ali jedino u Hrvatskoj koje gotovo sav svoj prihod ostvaruje konkurencijom na otvorenom tržištu. Priznanje je primio direktor Željko Iharoš, a uručio ga je zamjenik gradonačelnika grada Virovitice Damir Marenić.

IMG 5638

-U ime tvrtke Flora VTC i u svoje osobno ime zahvaljujem se Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica što je prepoznala naš trud i rad i što nas je nagradila ovim priznanjem. Nastojali smo se u proteklih 100 godina truditi da svojim radom i trudom doprinesemo razvoju komunalnog gospodarstva i na taj način našim građanima i svim našim korisnicima osiguramo kvalitetnu, točnu i stručnu uslugu, što ćemo činiti i u narednom periodu – rekao je Željko Iharoš.

IMG 5654

Priznanje Zlatna kuna, u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka Plava tvornica d.o.o. Virovitica, koja se sastoji od stručnog tima dizajnera mobilnih i web aplikacija koji svojim transformativnim idejama nude kreativna i korisna rješenja za svoje klijente. Priznanje je primio direktor Matej Sudar, a uručio ga je predsjednik HGK Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša.

-Ovo je već naša druga Zlatna kuna, što je na neki način potvrda da radimo dobar posao. Povećali smo broj radnika, kako prošle, tako i ove godine. Situacija vezana uz COVID-19 donijela je malu promjenu u našem poslovanju, a to je da smo počeli zapošljavati ljude koji nisu isključivo na lokaciji jednog od naša dva ureda već rade dislocirani iz svojih domova – kazao je Matej Sudar.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava, Zlatnu kunu, dobila je tvrtka Radlovac d.d. Orahovica, koja ima stoljetno iskustvo u proizvodnji i oplemenjivanju tehničkog kamena za građevinsku i kemijsku industriju, prodaja građevinskog materijala.

IMG 5689

Naposljetku, u kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatnu kunu je dobila tvrtka Ciprijanović d.o.o. Orahovica, koja se nalazi u obiteljskom vlasništvu, a bavi se primarnom preradom drveta i finalnom proizvodnjom. Svoje poslovanje zasniva na poznavanju drva, sofisticiranoj tehnologiji i individualnom pristupu zahtjevima kupaca. Priznanje je primila direktorica Antoniji Jurjević, a uručio ga je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović.

IMG 5693

-Kad ste najbolji u gospodarstvu, posebno u ovo doba koronavirusa, to je onda zaista čudesno. Isto tako, kada primite ovu nagradu više puta, to je potvrda da imate kontinuitet, što je vrlo bitno. Sretan sam posebno što su priznanja Zlatna kuna dodijeljena i dvjema tvrtkama s područja grada Virovitice. Svim dobitnicima čestitam na priznanjima i nadam se da će sljedeća dodjela proći bez ikakvih ograničenja – zaključio je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.

(www.icv.hr, ts, HGK-ŽK Virovitica, www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”615386″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content