Godišnja izložba slika članova LIK-a Nikola Trick u virovitičkom Gradskom muzeju otvorena do 6. siječnja

Povodom Nikolinja u maloj dvorani Gradskog muzeja Virovitica, od 6. prosinca do 6. siječnja bit će predstavljena tradicionalna godišnja izložba slika članova Likovnog kluba Nikola Trick Virovitica. Izložba ove godine zbog epidemije koronavirusa neće biti javno otvorena, ali u skladu s pridržavanjem epidemioloških mjera posjetitelji će moći pogledati izložbu u radno vrijeme muzeja Virovitica.

Članovi LIK-a Nikola Trick, kojih sada ima 30, već godinama održavaju tradicionalnu izložbu slika uz pomoć za svoje projekte, a tako i ove godine pomoć im je pružila Županija, koja je doprinijela sufinanciranjem novčanih sredstava u iznosu od 2.000 kuna, te partner u projektima: Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica.

Izložbu uz svoje članove organizira predsjednica kluba, likovnjakinja i autorica Jaroslava Lulić, dok će predgovor za posjetitelje održati ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej. Na izložbi ćemo moći vidjeti predstavljene slike od 11 autora, a autori čije slike ćete moći vidjeti su Maja Ivanušić, Ankica Fijala, Tatjana Lulić-Prpić, Gordana Čurik, Roko Idžojtić, Ilenka Moslavac, Tomo Vlašiček, Jaroslava Lulić, Jasna Gojević, Vladimir Drimal te Branka Grlica.

– Ponosna sam što ćemo unatoč epidemiji koronavirusa moći održati izložbu, premda ne onako kako smo očekivali, neće biti fizičkog otvorenja izložbe, ali svi zainteresirani posjetioci će u radno vrijeme muzeja moći pogledati tradicionalnu izložbu slika – ističe predsjednica Jaroslava Lulić te dodaje kako osim što je ponosna na izložbu, također je zahvalna na novom prostoru u ulici Gajeva 3 u Virovitici, gdje sada imaju tri prostorije koje su podijeljene na prostoriju za sastanke, prostoriju za rad s djecom te izložbenu prostoriju za svoje radove.

U razgovoru s jednom od autorica Gordanom Čurik koja je i sama održala nekoliko samostalnih izložba, te zna mnogo o tehnikama slikanja, saznali smo kojim tehnikama i veličinama su izrađene izložbene slike koje će posjetioci moći vidjeti.

– Slike su izrađene najviše u formatima veličine “100×80” ili “50×70”, ima i nešto manjih slika, ali uglavnom su to veliki formati. Kada govorimo o samoj tehnici kojom su slike izrađene, najcjenjenije su slike izrađene uljem na platnu, one su provjerene da će im postojanost imati dugotrajan vijek od sigurnih barem 200 godina, njih je stoga možda i najviše, no tu su i druge dobro poznate tehnike crteža izrađenih tušem, akvarelom te kombiniranom tehnikom, a tu je i nova tehnika slikanja akrilom na platnu, koja je iznimno lijepa, no isto tako zahtjevna jer se akril automatski suši nanosima kista, s obzirom na to da je relativno nova tehnika još ne znamo vijek trajanja same slike, no svakako je vrijedno imati slike izrađene i u toj tehnici koje će te također moći vidjeti na ovogodišnjoj izložbi – objasnila je Gordana Čurik.

Ovom prilikom predsjednica Likovnog kluba Nikola Trick Virovitica zahvalila je svima koji dugi niz godina pomažu i doprinose klubu, a posebnu zahvalu je uputila Gradu Virovitici, te Sanji Kirin koja kako kaže prati sve njihove aktivnosti, i uvijek je tu uz njih da im pruži potporu.

(www.icv.hr, ak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content