Grad Virovitica nastavlja sufinancirati rad hitne medicinske pomoći: Cilj je jednaka dostupnost i skrb za sve građane

Kako bi se osiguralo da pacijenti i dalje imaju kontinuiranu, učinkovitu i jednako dostupnu zdravstvenu zaštitu, Grad Virovitica i u 2021. godini nastavlja sufinancirati rad hitne medicinske pomoći. U proračunu je za ovu namjenu osigurano 85.533,67 kuna.

Cilj je da građani, kako na području grada Virovitice, tako i okolice, imaju jednaku dostupnost hitnoj medicinskoj pomoći. U praksi bi to značilo da kada jedan tim hitne medicinske pomoći ode na teren izvan područja grada, ujedno bude osiguran drugi tim koji će izaći na teren ako zatreba pomoć nekome s područja Virovitice.

Važno je napomenuti da naša županija ima kompletnu pokrivenost hitnom medicinskom pomoći i to zahvaljujući modelu po kojem Županija te svi gradovi i općine sudjeluju u sufinanciranju nadstandarda kako bi usluga, dostupnost i skrb bila za sve jednaka.

Zavod za hitnu medicinu ima s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje ugovorene timove hitne medicinske pomoći za područje gradova Virovitica, Slatina i Orahovica te za područje Općine Pitomača, dok je za dok je za područje općine Voćin ugovorena pripravnost.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content