Hrvatski gimnastički reprezentativac upalio četvrtu adventsku svijeću u Osijeku

Ispred Župne crkve sv. Petra i Pavla Apostola u Osijeku sinoć je četvrtu adventsku svijeću koja simbolizira ljubav zapalio osječki gimnastičar Robert Seligman koji se, iako niže brojne svjetske uspjehe, uvijek vraća doma u svoj Osijek. Seligman se kratko osvrnuo na izazovnu 2020. godinu, punu raznih uspona i padova.

– Na olimpijskim kvalifikacijama, na Svjetskom kupu u Australiji, prvi put sam doživio težu ozljedu u svojoj karijeri. Nakon toga, vratio sam se na najbolji mogući način, osvojivši medalju odmah na prvom Svjetskom kupu koji je održan, pobijedio na prvenstvu Hrvatske, zauzeo 4. mjesto na Europskom prvenstvu. Unatoč svemu, 2020. će za mene uvijek biti posebna godina – rekao je osječki gimnastičar.

U ovoj, po svemu neobičnoj godini, prva adventska svijeća bila je posvećena vrijednom i požrtvovnom medicinskom osoblju, druga je pak slavila Osijek kao grad kulture i umjetnosti, dok je treća istaknula inovativne i kreativne građane koji nam donose razvoj i rast. Četvrta svijeća posvećena je ljubavi prema gradu, prema gradu koji slavi sport, istaknuli su iz Turističke zajednice grada Osijeka.

Kako bi doživljaj božićnih blagdana bio što potpuniji, Turistička zajednica grada Osijeka pripremila je još jedno iznenađenje.

– U sklopu Osječkog adventiranja na glavom trgu, Trgu Ante Starčevića, 22. i 23. prosinca u organizaciji Kulturnog centra, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i TZ grada Osijeka, bit će organiziran Festival svijetla – Kaleidoskop. Dođite, prošetajte, adventirajte i uživajte u novom ruhu koje ćemo dati glavnom trgu – najavila je Tajana Rogulja, direktorica TZ grada Osijeka.

Dodala je i kako “možda razdvojeni, ali ipak #ZajednoZaJedno zapalili smo posljednju svijeću, ali svijetlo mira, radosti, nade i ljubavi nastavljamo nositi u sebi”.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content