Koronavirus u OBŽ: Gotovo polovica testiranih pozitivna, deset osoba preminulo

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 560 uzoraka od kojih je 242 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 56 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (103), a slijede područja gradova/općina Đakovo (25), Beli Manastir (15), Čepin (13), Našice i Valpovo (11), Antunovac i Donji Miholjac (po 8), Darda (6), Belišće (5), Kneževi Vinogradi (4), Čeminac, Đurđenovac i Gorjani (po 3), Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Koška, Podgorač i Semeljci (po 2) te Bilje, Donja Motičina, Draž, Drenje, Duboševica, Marijanci, Petlovac, Petrijevci, Satnica Đakovačka, Šodolovci, Viškovci i Vladislavci (po 1).

Hospitaliziranih je ukupno 247 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 192 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (48 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice na bolničkom liječenju je 56 COVID pacijenata.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je deset osoba s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 57 do 93 godine, a uz COVID-19 imali su i druga oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.557 osoba.

Policija je provjeravala 45 osoba kojima je određena mjera samoizolacije. U 44 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere jedne dojave građana u Osijeku utvrđeno je kršenje te mjere. U nadzoru provođenja epidemioloških mjera i nadzora objekata ni policijski službenici, ni inspektori i službenici civilne zaštite nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content