Koronavirus u OBŽ: Nastavlja se velik broj novozaraženih, sedam osoba preminulo

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testiran je ukupno 561 uzorak od kojih je 249 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe su iz 53 naselja s područja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima, njih 83. Slijede područja gradova/općina Đakovo (31), Našice (26), Beli Manastir i Valpovo (12), Donji Miholjac i Čepin (9), Koška (7), Đurđenovac (6), Antunovac, Bilje, Belišće, Darda, Erdut i Semeljci (po 5), Petrijevci, Popovac i Viškovci (po 3). Feričanci, Jagodnjak, Strizivojna i Trnava imaju po dvije novooboljele, a Draž, Drenje, Ernestinovo, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Podgorač i Satnica Đakovačka po jednu noovozaraženu osobu.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 253 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 191 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (51 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice je 62 COVID pacijenta.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 60 do 89 godina, a uz COVID-19 imali su i druga teža oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.661 osoba.

Policija je provjeravala 34 osoba kojima je određena mjera samoizolacije, a postupajući po dvije dojave građana (u Osijeku i Belom Manastiru) utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici obavili su i 99 nadzora objekata (77 samostalno i 12 s djelatnicima Civilne zaštite) pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 88 nadzora provođenja epidemioloških mjera; 71 u prodavaonicama i trgovinama, 7 u trgovačkim centrima, 4 u pekarnicama te po 2 u ugostiteljskim objektima, tvrtkama i tržnicama. U 12 nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content