Koronavirus u OBŽ Novopozitivno 108, a preminulo sedam osoba

Freepik

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 316 uzoraka od kojih je 108 bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih osoba ima grad Osijeka s prigradskim naseljima, njih 31, te Našice s 10 novozaraženih. Donji Miholjac, Đakovo i Valpovo bilježe po 8 novooboljelih, Beli Manastir i Belišće po 5, dok Čepin ima 4. Po tri novopozitivne osobe ima Darda, Đurđenovac i Koška, dok Antunovac, Bilje, Bizovac, Kneževi Vinogradi, Marijanci i Strizivojna imaju po dvije novopozitivne osobe. Po jednu imaju Čeminac, Petlovac, Petrijevci, Trnava, Viljevo, Viškovci, Vladislavci i Vuka..

Na bolničkom liječenju nalazi se 175 osoba oboljelih od Covida-19, i to 130 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 36 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 45 pacijenata s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam Covid pozitivnih osoba u dobi od 51 do 85 godina. Trenutno se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 1.505 osoba.

Policijski službenici provjerili su 37 osoba kojima je određena mjera samoizolacije, među kojima i četiri prema dojavama građana, a od kojih su tri bile točne te je utvrđeno kršenje te mjere (2 u Osijeku i 1 u Belom Manastiru). Obavili su i 143 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. (www.icv.hr, tj)