Koronavirus u OBŽ: U Našicama više novopozitivnih nego u Osijeku, preminulo sedam osoba

U protekla 24 sata u laboratoriju KBC Osijek testirano je 296 uzoraka od kojih je 82 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 26 naselja. Ovaj put imamo situaciju da grad Našice s prigradskim nasljima ima najviše novooboljelih, njih 25, dok grad Osijek ima 24, izvijestio je Ivan Hampovčan, načelnih stožera CZ Osječko-baranjske županije, nakon današnje sjednice.

Dodao je kako je u samoizolaciji 3013 osoba, te kako je policija provela 29 provjera i zabilježila jedno kršenje mjera samoizolacije u Našicama.

-Obavljeno je 87 nadzora, uglavnom ugostiteljskih objekata i nie utvrđeno kršenje mjera.Što se tiče nadzora inspektora Civilne zaštite I službenika obavljeno je 169 nadzora, i to 60 u javnom prijevozu, 54 u prodavaonicama i trgovinama, 38 u trgovačkim centrima, te 7 u ugostiteljskim objektima. U 10 slučajeva su uočene nepravilnosti, te su izrečena upozorenja i naloženo otklanjanje nedostataka – dodao je Hampovčan.

-U KBC-u Osijek Županijskoj općoj bolnici Našice ukupno je hospitalizirano 239 bolesnika.osoba od čega je njih 50 na respiratorima. U OŽB Našice na bolničkom liječenju su 63 COVID pacijenta. Nažalost, preminulo je sedam osoba u dobi od 62 do 91 godine starosti – rekao je Krunoslav Šego, zamjenik ravnatela KBC Osijek.

Nataša Turić, nova ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo izvijestila je o otvaranju dodatnih lokacija za uzimanje uzoraka.

-Tijekom ovog tjedna otvaramo još dva punkta, u Valpovu gdje će se od srijede , u vremenu od 8 do 10 sati testiranje obavljati u Domu zdravlja, dok će se u Belom Manastiru brisevi uzimati od 9 do 10 sati. Nedjeljom i blagdanom se ne uzimaju uzorci, pa se tako na sam Božić 25. prosinca kao i 1. siječnja za Novu Godinu, neće raditi uzorkovanja. Osobe se za testiranje mogu naručiti u HZJZ-u na brojeve telefona 225-771, 225-761 te na mail adresu [email protected], a isključivo se na tu mail adresu trebaju naručiti za drive-in testiranje – napomenula je Turić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content