Koronavirus u VPŽ: Bilježimo najveći broj hospitaliziranih od početka epidemije, dvije osobe preminule

U posljednja 24 sata, s područja Virovitičko-podravske županije, preminule su dvije osobe od COVIDA-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Riječ je o muškarcu (1950. godište) i ženi (1933 godište). Oboje su uz COVID-19 imali brojne komorbiditete. Time se broj preminulih od koronavirusa od početka epidemije popeo na 40.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok”, u posljednja 24 sata, 19 osoba s područja naše županije je pozitivno na virus SARS-CoV-2. Testirano ih je 83, u obradi je još njih petero. Od 19 pozitivnih, desetero ih je ženskog, a devetero muškog spola. Oni dolaze s područja sljedećih gradova i općina – Virovitica (5), Pitomača (4), Slatina (3), Gradina (2), Orahovica (2), Suhopolje (2), Mikleuš (1).

Bilježimo i najveći broj hospitaliziranih do sada. Njih 51 se nalazi na bolničkom liječenju, 46 ih je u Općoj bolnici Virovitica, a petero u KBC-u Osijek. To je do sada najveći broj hospitaliziranih ljudi od početka epidemije.

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, koronavirusom se zarazilo 2.032 osoba, a njih četrdesetero je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content