Koronavirus u VPŽ: Od 60 testiranih, kod njih 29 je detektiran virus SARS-CoV2, u bolnicama u Virovitici i Osijeku 57 hospitaliziranih osoba

Na području Virovitičko-podravske županije od 60 testiranih, evidentirano je 29 pozivnih osoba na virus SARS-CoV2, što i nadalje predstavlja visok postotni udio novoinficiranih u odnosu na broj testiranih od 48,3 posto, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Od navedenih 29, osobe muškog spola su u većini, kod njih 16 je detektiran koronavirus. Novoinficirani dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (11), Slatina (5), Gradina (5), Lukač (3), Suhopolje (2), Čačinci (1), Špišić Bukovica (1), Čađavica (1). Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se ukupno 55 pacijenata, a dvoje je u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije virusom SARS-CoV 2 se zarazilo 2.859 osoba. Nažalost, sedamdeset i četiri osobe su preminule od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content