Koronavirus u VPŽ: Preminule dvije žene i muškarac, novozaraženih je 38, prešli smo brojku od 2.700

Područje Virovitičko-podravske županije, u posljednjem 24-satnom razdoblju bilježi tri preminule osobe od infekcije COVIDOM-19. Dvije žene (1960. i 1935. godište) te muškarac (1938. godište), preminuli su od posljedica koronavirusa, imajući pritom brojne komorbiditete.

Time je broj preminulih s područja Virovitičko-podravske županije, od početka epidemije, narastao na 61, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. U zadnja 24 sata, testirano je ukupno 80 osoba, njih četvero je još u obradi, a 38 osoba je pozitivno na virus SARS-CoV-2. U navedenom broju novozaraženih, najveći udio je i nadalje osoba srednje životne dobi, njih 23. Novoinficirani dolaze s područja sljedećih gradova i općina – Virovitica (18), Slatina (6), Suhopolje (3), Nova Bukovica (3), Pitomača (3), Orahovica (1), Mikleuš (1), Lukač (1), Špišić Bukovica (1), Crnac (1). Na bolničkom liječenju s područja Virovitičko-podravske županije je 53 pacijenata, 50 u Općoj bolnici Virovitica i troje u KBC-u Osijek.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 2.705 osoba. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content