Kulturna udruga KrEdA: Održana još jedna radionica u sklopu projekta “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost”

U subotu, 5. prosinca, u Suhopolju je u organizaciji Kulturne udruge KrEdA održana likovna radionica za djecu na temu crkve svete Terezije Avilske.

Bila je to još jedna u nizu radionica organiziranih u sklopu Kredinog projekta “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost” kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje.

Radionica je, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, održana pod stručnim vodstvom Gordane Čurik, uz pomoć volonterki udruge.

2 1

-Ova radionica je način kako korisno iskoristiti slobodno vrijeme djece kroz kreativno izražavanje. Učili smo o arhitekturi i povijesti naše predivne crkve koja dominira mjestom. Djeca su učila o tehnici slikanja akrilnim bojama, slikali su i temperama, a manji su crtali i bojali flomasterima. Lijepo je bilo gledati njihova ozarena lica, kako sve sigurnijim potezima kista nastaju nove slike, njihove prve u ovoj tehnici. Tijekom rada bili su sve sigurniji, a zadovoljstvo postignutim rezultatima pokazali su na kraju, kada smo napravili izložbu slika. Ova je radionica bila obostrano zadovoljstvo, i malih slikara, i mene kao voditeljice. Svi smo uživali na svoj način – rekla je voditeljica radionice Gordana Čurik.

4 e1607349582812

KrEdA će i dalje kroz projekt “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost” nastaviti s provedbom aktivnosti koje djecu educiraju o baštini njihovog zavičaja i održivom razvoju.

(www.icv.hr, ak, Udruga KrEdA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content