EP Marijeta Vidak i društvo idu po prvu pobjedu u međusobnim susretima protiv Rumunjki na europskim prvenstvima

Nakon zavrzlame oko promjene rasporeda u drugom krugu Europskog prvenstva u Danskoj, hrvatske rukometašice u četvrtak, 10. prosinca u 18 sati i 15 minuta u Sydbank areni u Koldingu igraju s Rumunjskom.

Rumunjska je u drugi krug ušla bez bodova, ali to ne bi trebalo zavaravati našu ekipu, jer Rumunjke predvodi Cristina Neagu, četiri puta izabrana za najbolju rukometašicu svijeta. Uz nju, tu je još niz odličnih igračica, a između ostalih, na vratima je Yuliya Dumanska, inače vratarka hrvatskih prvakinja Podravke Vegete.

Niz godina rumunjske su rukometašice u vrhu europskog i svjetskog rukometa. Rumunjke su tri puta bile svjetske prvakinje, a posljednju medalju su osvojile na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Danskoj. Ta medalja je bila brončanog sjaja.

Eventualnom pobjedom hrvatske rukometašice bi ispisale još jednu lijepu stranicu u povijesti jer Hrvatska još nikada nije ostvarila četiri pobjede na Europskom prvenstvu zaredom. Igraju protiv reprezentacije koju još nikada nisu pobijedili na Europskom prvenstvu. U četiri utakmice, Rumunjska je svaki put pobijedila.

U hrvatskim redovima sigurno neće biti Andree Šimare, koja je u 25. minuti susreta sa Srbijom dobila plavi karton, koji za sobom povlači suspenziju.

Prijenos utakmice se može pogledati na programu PlanetSport.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content