Mikleuški “Ibrahimović” još uvijek para mreže: Darko Kokoška (40) u svojoj riznici ima čak sedam trofeja za najboljeg strijelca

Virovitičko-podravska županija iznjedrila je mnoge nogometaše koji su ostavili dubok trag u hrvatskom, pa čak i europskom te reprezentativnom svijetu, no s ovih prostora dolaze i nogometaši koji nisu imali priliku dokazati se na tako visokim razinama, ali su cijeli svoj život posvetili sportu i nogometu te rezultatima i dostignućima ostali zapamćeni.

Jedan od nogometaša s ovih prostora koji je cijenjen gdje god se pojavi, svuda dočekan široko raširenih ruku i kao čovjek i kao sportaš je svakako Darko Kokoška (40) iz Mikleuša koji i danas para mreže protivnika u dresu županijskog drugoligaša Crnca. Darko je onaj tipičan gol-igrač, killer što se kaže, čovjek s nevjerojatnim osjećajem za pogodak ili kako se voli reći ima izrazit “nos za gol”. Do sada je osvojio čak sedam trofeja za najboljeg strijelca u raznim natjecanjima i rangovima.

NK Dinamo NK Suhopolje 2 Custom

-Nogomet sam počeo igrati s deset godina. Prvi nastup na zelenom terenu bio mi je u mladim uzrastima u Mikleušu. Već sa 16 godina sam otišao u orahovački Papuk gdje sam igrao 3. HNL pune tri sezone. Potom prelazim u Slatinu i dižem prvi trofej najboljeg strijelaca s čak 40 golova. Naporno sam tada trenirao, radio i poslije treninga i u pauzi između polusezona i tad sam bio u punom naponu snage – započinje Darko te nastavlja listati stranice svoje knjige nogometne karijere…

NK Dinamo NK Suhopolje 7 Custom e1572517176354

-Igrao sam potom za Suhopolje i također osvojio trofej najboljeg strijelca te isto nastavio i igrajući za velikorastovačku Munju gdje sam čak četiri puta podigao taj laskavi trofej. Posljednji sam osvojio igrajući za čačinačku Mladost. Sve su to bile sezone s ne manje od 35 golova po sezoni i na to sam iznimno ponosan. Kada bih sve zbrojio, imam negdje oko 350 golova na kontu nastupajući kroz karijeru za Slatinu, Papuk Mikleuš, Mladost, Voćin, Munju i četekovački Dinamo gdje sam bio i ujedno trener i paralelno zabio 60 golova – kaže Kokoška te naglašava, iako je ponosan na sve postignute golove i trofeje, ipak mu je jedna druga stvar najdraža:

Pripreme NK Crnac 3 Darko Kokoška e1594894513311

-Gdje god sam igrao svi su me podržavali kao i ja njih i nikad se ni s jednim suigračem ili protivnikom nisam posvađao niti porječkao, za mene je sport igra i uživanje u onome što volim. Moram priznati da mi je sedmi trofej za najboljeg strijelca bio i najteži jer sam igrao s mladom ekipom iz Čačinaca, ali super kvalitetnom i odličnim momcima. Zabio sam 36 golova i zaista uživao u tim danima – kaže ovaj rasni strijelac kakvi se i danas rijetko rađaju na ovim prostorima.

Memorijal Crnac 8 Custom

Darko Kokoška ima jasan cilj, još uvijek je željan parati mreže i uživati u nogometu iako mu je 40 na leđima.

-Trenutno sam u Crncu i cilj nam je ući u prvu županijsku ligu. Imamo dobru ekipu i marljive ljude oko kluba koji nas prate te se nadam kako ćemo ostvariti željeni cilj. Postigao sam dosad nekoliko važnih pogodaka za klub, a moja osobna želja je prije svega pomoći klubu da osvojimo to prvo mjesto, a ako se sve poklopi i bude zdravlja i još jednom podignuti pokal za najboljeg strijelca lige. Posebna mi je želja da zaigram zajedno sa svojim sinom pri završetku karijere, to bi bila kruna svega – kaže Kokoška te na kraju iznosi ime svog idola s kojim je i generacijski blizu:

Darko Kokoska 4

– Idol mi je Zlatan Ibrahimović, i kada vidim njega koliko radi i što postiže u tim godinama za mene je to veliki izazov. Zato i sada treniram nekoliko puta tjedno kako bih bio što spremniji. Moram svakako izdvojiti podršku svoje obitelji, bez njih sve ovo ne bi mogao niti bih išta postigao – zaključio je ovaj sjajan momak i vrhunski nogometaš koji još nije rekao svoje i zasigurno će vratari još dugo ići po lopte u mrežu koje im on “pospremi” iza leđa.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content