Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je objavilo Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2020. godinu. Riječ je o projektu namijenjenom mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode naukovanje za učenike koji se obrazuju za zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Namjena sredstava je:

  • sufinanciranje troškova naknade za učenike koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja i to za vrijeme provedeno na naukovanju.
  • naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje.
  • nabava opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s potrebama učenika na naukovanju

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000 kuna, a najviši 500.000 kuna. Za troškove naknade jednom mentoru može se dodijeliti 60.000 kuna, za naknadu dvojici mentora 120.000 kuna i za naknadu trojici ili više mentora 180.000 kuna.

Prijave se zaprimaju isključivo od 4. siječnja do 30. siječnja 2021. godine. Cijeli tekst programa možete pročitati OVDJE.

(www.icv.hr, gospodarstvo.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content