Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Pixabay

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je objavilo Otvoreni javni poziv za Projekt „Naukovanje za obrtnička zanimanja“ za 2020. godinu. Riječ je o projektu namijenjenom mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode naukovanje za učenike koji se obrazuju za zanimanja u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Namjena sredstava je:

  • sufinanciranje troškova naknade za učenike koji se obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po Jedinstvenom modelu obrazovanja i to za vrijeme provedeno na naukovanju.
  • naknada mentoru koja se utvrđuje prema prosječnoj vrijednosti sata rada temeljem bruto II plaće mentora koji provodi naukovanje.
  • nabava opreme, strojeva, sitnog inventara i potrošnog materijala povezano s potrebama učenika na naukovanju

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000 kuna, a najviši 500.000 kuna. Za troškove naknade jednom mentoru može se dodijeliti 60.000 kuna, za naknadu dvojici mentora 120.000 kuna i za naknadu trojici ili više mentora 180.000 kuna.

Prijave se zaprimaju isključivo od 4. siječnja do 30. siječnja 2021. godine. Cijeli tekst programa možete pročitati OVDJE.

(www.icv.hr, gospodarstvo.gov.hr)