Ministarstvo kulture i medija objavilo poziv “Čitanjem do uključivog društva”, na raspolaganju 41 milijun kuna

Ministarstvo kulture i medija objavilo je otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom “Čitanjem do uključivog društva”.

Opći cilj je povećanje socijalne uključenosti pripadnika ciljanih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe participativnih aktivnosti poticanja čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija za pripadnike ciljanih skupina te aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Ciljane skupine Poziva su: djeca i mladi do 25 godina, osobe starije od 54 godine, nezaposleni, osobe s invaliditetom, pripadnici romske i drugih nacionalnih manjina.

Prihvatljivi prijavitelji u skupini aktivnosti A su narodne knjižnice uz obvezno partnerstvo s jedinicom lokalne ili regionalne samouprave, a u skupini aktivnosti B umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti, ustanove u kulturi i jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave.

Ukupna raspoloživa financijska sredstva u okviru ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga iznose 41.000.000 kuna. Od toga, 35.000.000 kuna za skupinu aktivnosti A, te 6.000.000 kuna za skupinu aktivnosti B.

Predviđena vrijednost bespovratnih sredstava za skupinu aktivnosti iznosi:

A skupina aktivnosti najmanje 700.000 kuna do najviše 4.000.000 kuna;
B skupina aktivnosti najmanje 100.000 kuna do najviše 500.000 kuna.

Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 1. ožujka 2021.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećoj poveznici.

(www.icv.hr, pitomaca.hr, esf.hr)

citanje 750x500 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content